Tüketici kredilerinde vade 36 ayı geçemeyecek!

Hazırlanan yeni yönetmeliğe göre konut kredileri ve diğer gayrimenkul alımları dışında tüketici kredilerinde vade 36 ay ile sınırlandırıldı.

Tüketici kredilerinde vade 36 ayı geçemeyecek!

Tüketicilerin bütçelerini aşan harcamalarına engel olmak ve kredi batak riskini minimize etmek amacıyla hazırlanan yönetmeliğe göre konut kredileri ve diğer gayrimenkul alımları dışında tüketici kredilerinde vade 36 ay ile sınırlandırıldı.

Konut kredisi, tüketici kredisi ve taşıt kredisiyle ilgili yapılacak düzenleme resmi gazetede yayımlandı. Tüketicilerin bütçelerini aşan harcamalarına engel olmak ve kredi batak riskini minimize etmek amacıyla hazırlanan yönetmeliğe göre konut kredileri ve diğer gayrimenkul alımları dışında tüketici kredilerinde vade 36 ay ile sınırlandırıldı. 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre; konut kredileri ve diğer gayrimenkul alımları dışında tüketici kredilerinde vade 36 ayı geçemeyecek.

Kredi  ile taşıt almak isteyen kişinin, minimum  %30 peşinatı sağlaması gerekecek. Taşıt kredilerinde ise, vadenin  48 ayı geçmemesine karar  verildi. Yeni uygulamaya göre taşıtın fatura bedeli 50 bin ise, kullanılacak kredi  fatura bedelinin yüzde 70'i; taşıtın fatura bedeli 50 binden fazla ise, çekilebilecek kredi, fatura bedelinin yüzde 50'si kadar olabilecek. 

<< Önceki Haber Tüketici kredilerinde vade 36 ayı geçemeyecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER