Emniyet-Sen: Mücadele tüm hukuksuzluk ve ihanetlere rağmen devam edecek


Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatlarında Çalışan Diğer Tüm Hizmetlerine Dahil Personel Sendikası (Emniyet-Sen), kuruluşunun 3. yılını geride bıraktı. Emniyet hizmet sınıfı çalışanlarının gayretleriyle 9 Kasım 2012 tarihinde kurulan sendikanın yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Valiliği'nde başlayan mücadele tüm hukuksuzluklara ve ihanetlere rağmen devam etti ve edecektir." denildi.

Emniyet- Sen yönetimi, yaptığı açıklamada sendikanın kuruluş evraklarını verildiği andan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı ve her geçen gün 'şiddetlenen hukuksuzluklarla' mücadele ettiklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlkeli mücadelemiz neticesinde bu hukuksuzluklar mahkeme kararları ile bertaraf edilmiştir. Mesleklerinden atılan tüm yöneticilerimiz mesleklerine geri dönmüş haksız disiplin cezası alan arkadaşlarımız aklanmış, sürgün edilen arkadaşlarımız geri dönmüştür. Emniyet Genel Müdürlüğü haksız disiplin cezaları ve sürgünlerle bir şey elde edemeyince yönetim kadrosundan birtakım kişilerle bu hareketi engellemeye çalışmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü; hukuksuz işlemlerle deviremediği sendikamızı, Bizans oyunları ile devirmeye çalışmıştır. Bu maksatla; Bizans hastalığı olan fitneyi, fesadı ve en önemlisi dedikoduyu genel merkez yönetim kurulundaki bir takım yöneticiler vasıtası ile enjekte etmiştir. Yönetim içinden ihanetler, adam satmalar yaşanmış, bir takım mevkiler için genel merkez yönetim kurulunu dahi baypas etmeye çalışmışlardır. Hukuka ve tüzüğümüze aykırı bir şekilde Genel Başkanımız Faruk Sezer'in görevden alındığı ilan edilmiş, genel kurulumuzun iradesi yok sayılmıştır. Bu menfi amaçlarına yönelik yoklukla malül karar defteri tanzim edilmiş olmasına rağmen bu darbe girişimi Ankara 7. İş Mahkemesinde açmış olduğumuz davayla bertaraf edilerek Bizans oyunlarının da üstesinden gelinmiştir."

'HAKSIZLIKLAR BELGELENMİŞTİR'

Sendika olarak ilgili tüm mahkemelerin kazanıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türk milleti adına karar veren mahkemelerce sendikamıza ve gönül verenlerine yapılan haksızlıklar belgelenmiştir. Son noktaya yaklaştığımız şu günlerde sendikamızın kapatılması için açılan davada karar aşamasına gelinmiştir. Genel Başkanımız Faruk Sezer'in önderliğinde yürüttüğümüz Ankara 9. İş Mahkemesi'nde derdest olan davada mahkemenin görevlendirmiş olduğu konusunda uzman bilirkişilerce tanzim edilen raporda; sendikamızın haklılığı altı çizilerek anlatılmış, Emniyet Hizmetleri Sınıfı'nın yaşadığı sıkıntılardan alıntılar yapılarak idarenin yapmış olduğu mobbinge değinilmiş ve sendikamızın kapatılamayacağı belirtilmiştir. 16 Aralık 2015 tarihinde yapılacak duruşmada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hukuksuzluğunu bir kez daha yeneceğimizin inancındayız. Sendikamız ve emniyet hizmet sınıfı adına 16 Aralık 2015 bir dönüm noktası mahiyetindedir. Bu duruşmada; sendikamızın Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yok sayılan tüzel kişiliğinin varlığı belgelenmiş ve tescillenmiş olacaktır. İlkeli davranış ve mücadelemizin bir kazanımı olarak tarihte altın harflerle yerini alacaktır. Allah'ın izni ile 16 Aralık 2015 tarihinde çıkacak kararı bir bayram havası ile tüm meslektaşlarımızla birlikte Ankara Adliyesi önünde büyük bir coşkuyla kutlayacağız."

'500'E YAKIN DİSİPLİN CEZASINI BERTARAF ETTİK'

Bugüne gelene kadar genel merkez hukukçuları vasıtası ile 68 tanesi meslekten ihraç dosyası olmak üzere 500'e yakın disiplin cezasını bertaraf edildiği vurgulanan açıklamada, "Danıştay incelemelerinde de haklılığımız ortaya çıkartıldı. Genel kurulumuza katılan kişilerin iki kez meslekten ihracı istenirken ilkeli ve akılcı mücadelemiz ile meslekten ihraçları engelledik. Daha da ileri gitmemiz gerekirken sendika içi ihanetlerle boğuştuk. İhanet edenlerin asılsız isnatları nedeni ile savcılıklarda-karakollarda aklanmak için çabaladık. Yaklaşık 10 ceza dosyasıyla boğuştuk aklandık. Usulsüz çıkan karar defterini, bu defterde alınan kararları iptal ettirmek sendika menfaatini korumak için mücadele ettik kazandık." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet-Sen: Mücadele tüm hukuksuzluk ve ihanetlere rağmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER