Emniyet teşkilatı tarihinde böyle skandal görmedi!

Türkiye’yi sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından sonra binlerce uzman polisin tasfiye edildiği Emniyet teşkilatında ‘trajikomik olaylar’ bitmek bilmiyor.

Emniyet teşkilatı tarihinde böyle skandal görmedi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evine baskın düzenledikten sonra ‘pardon yanlışlık oldu’ diyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yeni bir skandal yaşandı. Terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, hakkında gözaltı kararı çıkartılan bir emniyet amirinin yerine başka bir polis memurunu gözaltına aldı ve tutanak tuttu. İki saat sonra yanlışlık olduğu anlaşılınca gözaltındaki polis serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilginç olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla emniyet mensuplarına yönelik bir operasyon düzenlendi. Daha önce Diyarbakır’da görev yapmış emniyet amiri F.D. hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı. Savcılığın gözaltı kararı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne iletildi. TEM ekipleri bütün hazırlıklarını yaparak, meslektaşlarını gözaltına almak için operasyon başlattı. Terör ekipleri, daha önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde amir olarak çalışan F.D.’yi gözaltına almak için polis lojmanlarına sabahın erken saatlerinde baskın düzenledi.

Ekipler, söz konusu adreste ikamet eden emniyet amiri H.A.’yı gözaltına aldı. Neye uğradığını şaşıran H.A., bir yanlışlık yapıldığını, adının F.D. olmadığını anlatmaya çalışsa da meslektaşlarını ikna edemedi. Terör ekipleri, F.D. olduğuna kanaat getirdikleri H.A.’nın evinde arama yaptı, tutanaklar düzenledi. TEM ekipleri iki saat sonra yanlış adrese geldiklerini anladı, düzenledikleri tutanakları da yırtarak adresten ayrıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan emniyet amiri F.D.’nin bir yıl önce söz konusu lojmanda oturduğu, daha sonra Diyarbakır Emniyeti tarafından lojmandan çıkarıldığı ve 6 ay önce de Siirt’e tayin edildiği anlaşıldı. Emniyet amiri F.D.’nin Diyarbakır’da olmadığını anlayan terör ekipleri durumu savcılığa bildirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlü-ğü’nün, geçtiğimiz hafta PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik düzenlediği operasyon kapsamında baskın yaptığı 24 adresten 16’sının yanlış olduğu anlaşılmıştı. Polisin şüpheli olarak belirlediği ve adresine baskın yaptığı bir kişinin 4 aydır askerde olduğu, bazı şüphelilerin de örgütle bağlantısının olmadığı ortaya çıkmıştı. ZAMAN
<< Önceki Haber Emniyet teşkilatı tarihinde böyle skandal görmedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER