Encekler'deki Bağdatlı Sultan'ı anma etkinliğine hüzüm hakimdi


Manisa'nın Kula ilçesi Encekler Mahallesi'nde her yıl düzenlenen Bağdatlı Sultan'ı anma etkinliğine bu sene acı ve hüzün hakimdi. Batman'daki terör saldırısında şehit olan Özel Harekat polisi Nedim Erbay unutulmadı. Etkinliğin eğlence kısmı iptal edildi, sade bir tören yapıldı. Encekler Mahallesi Muhtarı Zeynel Helva, yaptığı konuşmada, "Dostum ve kardeşim olan, komşu köyümüzden şehit Nedim Erbay'ı rahmetle anıyor, ailesine başsağlığı diliyorum. Değerli bir kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz." dedi.

Anma etkinliğine, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'yla başlandı. Etkinliğe CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kula Belediye Meclisi üyeleri, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Muhtar Helva, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Memleketimizin dört bir yanına ateşler düşüyor. Bu sefer ateş bizim bağrımıza düştü, bizi yaktı, Kulamız'ı yaktı. Değerli kardeşim, dostum, Özel Harekat polisi Nedim Erbay şehit düştü. Onu bir kere daha buradan yâd ediyorum. Allah'ım, kabrini cennet etsin. Geride kalanlarına sabır, selamet ve ihsan getirsin." Mahalleleri için yapılan çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür eden Zeynel Helva, "Ayrıca bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize verdikleri desteklerden dolayı başta Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Beyefendi'ye ve Kula Belediyesi'ne teşekkür ederim. Her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliğe destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım." dedi.

Başkan Tosun ise, "Burada toplanan ve Bağdatlı Sultan'ın gönül sofrasında oturan herkese hoş geldiniz diyor, erenlere, velilere rahmet ve şükran duygularımı arz ediyorum. Bu toprakları vatan yapmak için canlarıyla, kanlarıyla ve bütün kutsal değerlerini veren şehitler kervanına maalesef hemşehrimiz, kardeşimiz, yakın mahalledeki Özel Harekat polisi Nedim Erbay'ı da uğurladık. Milletçe eşine, çocuklarına, aile fertlerine ve emniyet güçlerimize sabırlar ve metanetler diliyorum. Bizler bu ülkede yaşan insanlar olarak, erenlerin dualarıyla, velilerin dualarıyla yoğrulmuş bu topraklarda yaşayanlar olarak bu acıları yaşamayı haketmiyoruz. Barış, kardeşlik, hürriyet ve adaletle eş anlamlı olması gereken Anadolu, maalesef sönen ocaklarla, gözyaşı döken analarla, yüreği sancılanan babalarla gündem oluşturuluyor. Buradan, bugüne kadar bu organizasyonu tertipleyen ve yaşatan muhtarlığımıza, organizasyonun her safhasında gayret ve emek sarf eden Kula Belediyesi personelimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Son olarak söz alan Milletvekili Özel de akan kanın durması temennisinde bulundu. Bağdatlı Sultan'ı anma etkinliği, semah gösterisi ve şiirler okunmasıyla son buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Encekler'deki Bağdatlı Sultan'ı anma etkinliğine hüzüm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER