Erdoğan: Bisiklet sporu dünyadaki diğer sorunların çözümü için yol gösteriyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Erdoğan, "Farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden inançların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesinde açıklamalarda bulundu. Tanıtım amacıyla düzenlenen bisiklet turunun hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi. Erdoğan, 1963 yılında Marmara turuyla başlayan 1965 yılında uluslararası statüye kavuşan 1966 yılında da Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan 'Bisiklet Turu'nun ülkenin en köklü organizasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Bisiklet sporunun sevilmesi noktasında önemli hizmetleri olan bu organizasyonu desteklemeye devam edeceğini belirten Erdoğan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden inançların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi aslındaki dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil, sürekli daha ileriye gitmeye sonuçlandığı spordaki bu anlayışı, siyasi, ekonomik sorunların çözümü de tahvil etmeliyiz. Bizim medeniyetimiz dili, inancın kimliğin ne olursa olsun insana insan olduğu için değer veren bir birikim üzerinde yükselerek tüm dünyayı aydınlatmıştır. Bugün de bölgemizde ve dünyada karşımıza çıkan sorunlara aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüz sporun bu mücadelemize katkı sağlayan bir yönü olduğuna da inanıyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Bisiklet sporu dünyadaki diğer sorunların çözümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER