Erdoğan'dan Erdem'e: Gırtlağına kadar ihanet çukuruna gömülmüş karanlık adam


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Eren Erdem'i ağır sözlerle eleştirerek, "Kendi ülkesinin teröristlere sarin gazı sattığı iddiasını bulduğu her mecrada dile getirerek ihanetini katmerleyen bir karanlık adam. Gırtlağına kadar böyle bir ihanet çukuruna gömülmüş bu karanlık adamı milletvekili yapan, şimdi de arkasında duran bir genel başkan bana göre aynı yolun yolcusudur." dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert sözlerle eleştirerek, "Bu zatın eskiden beri şahsıma yönelik terbiyesizliklerini de kendi karakterine verdiğim için çok önemli görmüyorum." dedi.

Erdoğan, 17. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

"RUSYA KARAKUTUYU DEŞİFRE EDEMEDİ; AMA ÜLKEMİZDE PEK ÇOK ŞEYİ DEŞİFRE ETTİ"

Rusya uçağının düşürülmesi sebebiyle yaşanan krize değinen Erdoğan, "Uçağın karakutusu üzerinden bir propaganda yürütülüyor. Karakutudaki bilgilerin kendi iddialarını ispat edeceğini öne süren Rus yetkililer, bu işi bir şova dönüştürmüşlerdi. Sonra karakutu açıldı ve tahribattan dolayı içindeki bilgilerin okunamadığı ifade edildi. Tabi bizim kendi elimizdeki bilgiler açık ve sağlam olduğu için konuyla ilgili en küçük bir tereddüdümüz yoktu. Türkiye'nin haklılığı tüm dünya tarafından kabul edilmişken, bu tür zorlama propaganda şovları, bunlardan medet umanları daha da mahcup etmenin ötesinde anlam taşımıyor. Rusya belki karakutusunun içindekileri deşifre edemedi ama bu olay ülkemizde pek çok şeyi deşifre etti." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN HAKLI ÇIKACAĞINA PUTİN HAKLI ÇIKSIN"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Yüzyıl önce Balkan Harbi sırasında 'Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin' diyen zihniyetin bugünkü temsilcileri ne diyor biliyor musunuz? 'Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın' mantığıyla ortaya döküldüler. Biz eskiden Sovyetler Birliği yanlısı olanların sırf ideolojik tutumları sebebiyle böyle davrandıklarını sanıyorduk. Bugün eski tüfek Sosyalistlerin, güya bir takım liberallerin, bir takım ulusalcı ve hatta güya milliyetçi bir takım isimlerin Rusya safında yer aldığını görünce asıl gerçeğin farkına vardık. Meğer bunlar şucu veya bucu değil sadece ve sadece bu ülkenin bu milletin düşmanıymışlar. Diğer tüm sıfatları bu düşmanlığı sürdürebilmek için birer kılıf, birer araç olarak kullanıyorlarmış."

EREN ERDEM'E: HAİN

"Bunlardan biride şu anda anamuhalefet partisinin milletvekili sıfatını taşıyor. Kendi ülkesinin karşısında İran varsa İran'ın, Rusya varsa Rusya'nın, başka hangi ülke varsa onun yanında yer almanın dışında hiçbir vasfı olmayan bu isme ana muhalefetin genel başkanı da sıkı sıkıya sahip çıkıyor. Ne diyor, 'milletvekilimi yedirmem' diyor. Yedirmem dediği milletvekili kim? Dün 'Eğer İran-Türkiye karşı karşıya gelirse Türkiye'ye karşı İran'ın safında yer alırım' diyen bir hain." diyen Erdoğan, şu ifadelerle devam etti: "Aynı kişi Gezi olaylarında en başta yer alıyordu. Milletimizin paralel ihanet çetesine karşı verdiği mücadelede de yine karşımızda bu ismin olduğunu görmüştük. Bugün de kendi ülkesinin teröristlere sarin gazı sattığı iddiasını bulduğu her mecrada dile getirerek ihanetini katmerleyen bir karanlık adam. Gırtlağına kadar böyle bir ihanet çukuruna gömülmüş bu karanlık adamı milletvekili yapan, şimdi de arkasında duran bir genel başkan bana göre aynı yolun yolcusudur."

Erdoğan, "Elbette yoldaşını yedirmeyecek. Ama bu millet onlara kustukları tüm kinleri, yaptıkları tüm iftiraları birer birer yedirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP GÖNDERİN"

İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek sözlerine devam eden Erdoğan, "2002 yılından beri siyasette boy gösteren; ama bugüne kadar girdiği hiçbir seçimi kazanamayan bu zat, ağzına ve şahsına hiç yakışmayan bir namus, şeref edebiyatı tutturmuş gidiyor. Benim şahsımla alakalı... Tabi her seçimden önce 'başarısız olursam burada oturmam' deyip de her seferinde sözünü tutmayan, böylesine bir pişkinlik içinde olan birisine ne desek fayda yok, onun farkındayım. Hiç şüphesiz milletimiz kendisine haddini seçim sandıklarında bildirmeye devam edecektir. Bu zat; esnaflardan da sorunları kendisine mektup yazarak bildirmesini talep etmiş. Bu çağrıyı son derece olumlu, yerinde buluyorum. Ben de tüm milletimden bu zata mektup yazmalarını istiyorum. Milletimin bu mektuplarda bu zatın başında bulunduğu partinin her iktidar olduğunda ülkemizi nasıl felaketlere sürüklediğini, milletimizi nasıl sefalete mahkum ettiğini anlatmaya çağırmasını istiyorum. Hatta babalarınızdan, dedelerinizden kalma nüfus kağıtları varsa onlardaki o karne ile ekmek alma dönemlerini falan fotokopilerini gönderirseniz çok isabetli olur."

"BU ZATA SORUN"

Mektuplarda 1992-99 yılları arasından SSK'yı nasıl batırdığının da sorulmasını isteyen Erdoğan, "Bu zatın nasıl bir kaset kumpasıyla CHP'nin başına getirildiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum. Bu zatın; niçin kendi doğduğu topraklardan, kültüründen, meşrebinden utandığının; niçin bunları ağzına dahi alamadığının sorulmasını istiyorum. Bu zatın partisine terör örgütü mensuplarını nasıl milletvekili adayı yaptığının izahını vermesinin talep edilmesini istiyorum. Bu zatın; zalim Esed'le nasıl kol kola girdiğinin hesabınıv ermeye davet edilmesini istiyorum. Bu zatın; düne kadar demediğini bırakmadığı paralel devlet yapılanması adındaki ihanet şebekesinin kuklası haline gelmeyi nasıl içine sindirebildiğinin sorulmasını istiyorum. Bu zatın; devletin güvenlik güçlerinin fedakârlıkla ve kahramanca mücadele ettiği bölücü terör örgütü mensupları ile kurduğu arkadaşlığın mahiyetini açıklamaya çağrılmasını istiyorum. Bu zatın; ağzını her açtığında 'hesap uzmanıyım' demesine rağmen bırakın ülkenin hesabını kendi partisinin hesabının içinde dahi nasıl çıkamadığının izahının yapılmasının talep edilmesini istiyorum. Bu zatın milletvekilleri ve arkadaşları ile birlikte Türkiye'ye husumet besleyen herkesin yanında yer alarak yaptığı siyasetin namus ve şeref kavramları çerçevesinde değerlendirilmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Hiç ümidim yok ama ola ki bu mektuplar o zata kendi gerçek durumunu anlama, algılama, sorgulama fırsatı versin." dedi.

"TERBİYESİZLİKLERİNİ..."

"Türkiye böyle bir siyasetçi profilini hak etmiyor, buna layık değil." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Ben bu görüntü, üsluptan onlar adına utanıyorum. Bu söylediklerimin cumhurbaşkanlığı konumuyla, cumhurbaşkanı tarafsızlığı ile bir ilgisi yoktur. Bu zatın eskiden beri şahsıma yönelik terbiyesizliklerini de kendi karakterine verdiğim için çok önemli görmüyorum. Dünkü grup toplantısında yaptığı konuşma, yenilir, yutulur bir konuşma değildir. Zira siz ülkenizin cumhurbaşkanına bu şekilde hakaret edemezsiniz."

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin belki de en kritik sınamalarından birinden geçerken, kendi içlerinde bulundukları geminin dibini delmeye çalışanlara elbette tavır koyacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Erdem'e: Gırtlağına kadar ihanet çukuruna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER