Erdoğan'dan İslam ülkelerine teröre karşı birlik çağrısı


İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki ülkelere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam, Müslüman, cihat, mücahit şeriat gibi kavramları bu teröristlerin istismar aracı olmaktan kurtarmalıyız. Bu örgütler üzerinden Müslümanların kanlarını döken, onurlarını kıran geleceklerini karartan güçlerin oyununu hep birlikte bozmalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı Kapanış Oturumu'na katıldı. Burada katılımcılara seslenen Erdoğan, teröre karşı işbirliği çağrısı yaptı. Erdoğan, "İİT'nin sorumlulukları her geçen gün artıyor. Dünyada giderek derinleşen terörizm ve mülteci sorunun merkezinde Müslüman toplumlar ve İslam dünyası yer alıyor. Diğer ülkelerde terörizme ve mülteci sorunun yol açtığı krize karşı artan tepkiler topyekün İslam dünyasına ve tüm Müslümanlara yönelmeye başladı. Suriye başta olmak üzere bölgemizde yaşanan insani dramlar devam ederken, şimdi bir de Müslümanlara yönelik nefret saldırılarının ırkçı tutumların yükselişi ile karşı karsıyayız." ifadelerini kullandı.

"İslam işbirliği teşkilatı bünyesindeki tüm ülkelere bu anlamda çok önemli görevler düşüyor." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Müslümanlar olarak sorumluluğumuz çok büyük. İslam adını kullanarak Müslümanlara en büyük zararı veren DAİŞ, El-Kaide, Boko-Haram gibi örgütler karşısında hep birlikte el ele vererek net ve ilkeli bir tutum ortaya koymalıyız. İslam, Müslüman, cihat, mücahit şeriat gibi kavramları bu teröristlerin istismar aracı olmaktan kurtarmalıyız. Bu örgütler üzerinden Müslümanların kanlarını döken, onurlarını kıran geleceklerini karartan güçlerin oyununu hep birlikte bozmalıyız."
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER