Erdoğan: Türkiye, 5 ayda istikrar ve güven hazinesinin kıymetini yeniden anladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında geçen 5 aya işaret ederek, "Türkiye, 2003 yılı başından beri sahip olduğu istikrar ve güven dediğimiz hazinenin kıymetini 5 ay gibi kısa bir sürede yeniden anladı, yeniden idrak etti" dedi. Erdoğan, asgari ücretin ise Türkiye'nin her bölgesinde 1.300 TL olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, TÜRK-İŞ'in ideolojik yaklaşım yerine işçilerin hakkı ve hukukunu koruduğu sürece çok daha güçlü bir yapı olacağını söyledi. Türkiye'de uzun süre 1 Mayıs'ın kriz olarak yaşandığını ifade eden Erdoğan, 1 Mayıs bahanesi ile ülke ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşıldığını aktardı. İşçi bayramı yerine kaos çıkartmak ve terör estirmenin amaçlandığını kaydeden Erdoğan, medyanın bu tür gelişmeleri görmemesi gerektiği üzerinde durdu.

'İSTER BATIDA İSTER DOĞUDA ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA'

Türkiye'nin bugününün dünden daha iyi olduğunu, yarının da bugünden daha iyi olacağına olan inancını ifade eden Erdoğan, asgari ücret konusunda ise "Şimdi Ocak 2016'dan itibaren 1300 liralık asgari ücreti konuşuyoruz. Bir şeyi özellikle ifade etmem lazım. Asgari ücreti ne olarak tanımlıyoruz; 1.300 liranın altında hiçbir işveren yanında çalıştırdığına ücret ödeyemez. En az vermesi gereken rakam 1.300 lira. Bu ister batıda olsun, ister doğuda olsun. Her yerde. Bunu vermek durumunda. Efendim 'Güneydoğu'da, Doğu'da geçim şartları daha kolay. 600 lira, 700 liraya da burada çalışan var' diyemezsin. 1.300 lira vereceksin" diye konuştu.

'TÜRKİYE, 5 AYDA İSTİKRAR VE GÜVEN HAZİNESİNİN KIYMETİNİ YENİDEN ANLADI'

Herkesin aynı gemide olduğunun bilinmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Türkiye, hepimizin. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başarmaya mecburuz" dedi. Erdoğan, "Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin sonuçları ile başlayan ve 1 Kasım'a kadar devam eden önemli bir süreç yaşadı. Bu dönemde yaşananlar ülkemiz ve milletimiz için gerçekten çok büyük bir tecrübe oldu. Türkiye, 2003 yılı başından beri sahip olduğu istikrar ve güven dediğimiz hazinenin kıymetini 5 ay gibi kısa bir sürede yeniden anladı, yeniden idrak etti. İstikrar ve güven ortamındaki en küçük bir zafiyetin, en küçük bir sarsıntının ne sonuçlar doğurabileceğini farklı alanlarda aynı anda hissettik ve gördük." dedi.

'SENKRONİZE ADIM ATMAYA MECBURUZ'

Türkiye'nin kısa sürede 3 seçimle yorgun düştüğünü kaydeden Erdoğan, hükümet ve başbakanın sonuna kadar yanında olduğunu ifade ederek söz konusu uyumun çok önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Senkronize adım atmaya mecburuz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Türkiye, 5 ayda istikrar ve güven hazinesinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER