Erdoğan'dan gece yarısı atama kararı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı, Rekabet Kurulu üyeliğine Ayşe Ergezen'in getirilmesine ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SHABER3.COM

Rekabet Kurulu üyeliğine Ayşe Ergezen'in getirilmesine ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Rekabet Kurulu üyeliğine, 4054 sayılı Rekabetin Korunması hakkındaki kanunun 22. ve 23'üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince Ayşe Ergezen atandı.

AYŞE ERGEZEN KİMDİR?

Ayşe Ergezen, 1980 yılında Balıkesir Gönen'de doğdu. Babasının görevi nedeniyle Trablus’ta başladığı ilköğrenim hayatını Gönen’de, Orta Öğrenim hayatını ise İstanbul’da tamamladı. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme - Yönetim Bilim Sistemlerinden mezun olduktan sonra İsveç Jönköping Üniversitesinde Uluslararası Ticaret eğitimi alan Ergezen, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesinde Küresel Siyaset alanında yaptı ve Oxford Üniversitesi'nde Diplomasi eğitimi aldı.

İş hayatına Finansbank’ta yönetici olarak başlayan Ayşe Ergezen, daha sonra kendi işini kurdu. Bu dönemde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 2009 yılında Başbakan Müşaviri olarak atandı. 2015 yılı Haziran Seçimlerinde Balıkesir’den milletvekili adayı oldu.

Birçok yandaş vakıfta aktif görev alan Ayşe Ergezen, sırasıyla; Üsküdar Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Temsilcilik Başkanlığı ile KADEM ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyeliği şeklinde olup, halen KADEM Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve TÜRGEV Genel Kurul üyesidir. Ayrıca 15 Temmuz Derneği kurucularından olup, halen Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

Mart 2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Vekil) olarak başladığı görevini 25 Temmuz 2018 tarihinde atandığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı olarak devam ettiren Ayşe Ergezen, görevi süresince toplumun temel taşları olan Aile, Çocuk, Kadın, Engelli, Yaşlı, Şehit Yakınları ve Gazilere yönelik birçok çalışmayı koordine ederek hayata geçmesini sağlamıştır. 26 Aralık 2019 tarihi itibariyle de Rekabet Kurumu Kurul Üyeliği’ne atanmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Ayşe Ergezen evli ve 4 çocuk annesidir.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan gece yarısı atama kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER