Erdoğan'ın kuzenine özel makam aracı

Adalet Bakanı Kenan İpek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danıştay üyesi kuzeni İbrahim Er'e makan aracı tahsisini doğruladı.

Erdoğan'ın kuzenine özel makam aracı

İpek, Er'e tahsis edilen araca gerekçe olarak koruma kararını gösterdi. Ancak, Adalet Bakanlığı Kaynakları, Er'in daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalıştığını her hangi bir terör tehditlinin söz konusu olmadığını altını çizdi. Kaynaklar, koruma gerekçesinin net olarak kamuoyuna açıklanması gerektiğine işaret etti. Danıştay üyelerine makam aracı tahsisi yapılmıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Mehmet Görmez'e 2010 model zırhlı Mercedes S600 araç tahsis etmesinin ardından yeni bir gelişmede Adalet Bakanlığı'nda yaşandı. Zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Danıştay üyesi İbrahim Er'e Adalet Bakanlığı tarafından son model bir Toyota Corolla makam aracı tahsis ettiğini gündeme getirdi. Haberin yayınlanmasının ardından açıklama yapan Seçim Dönemi Geçici Adalet bakanı Kenan İpek, Zaman'ın haberini doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Er'e araç tahsisini yaptıklarını kabul ederek, aracın koruma amaçlı olduğunun iddia etti. Adalet Bakanı İpek, haberi yapan muhabiri ve gazeteyi hedef gösterdi. İpek, yapılan haberin manipüle amaçlı bir algı operasyonu olduğunu savundu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Er, 2000 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ise basamakları hızla tırmanmaya başladı. Önce Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür yardımcılığına getirildi. Bir yıl sonrada genel müdür koltuğuna oturdu. 2011 yılında ise dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atandı.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın kuzenine özel makam aracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER