Ergun Babahan: Erdoğan ve AKP, son dönemeci HDP’yi baraj altına itecek formüller bulmakla geçirecek

Ergun Babahan: Erdoğan ve AKP, son dönemeci HDP’yi baraj altına itecek formüller bulmakla geçirecek

(...)

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas dün köşesinde AKP’nin seçim stratejisinin yanlışlığının altını çizerken bu konunun geri planda bırakılmasının tehlikelerine de işaret ediyordu.
 
Ancak HDP’nin beklenmedik yükselişi AKP’ye siyasi nezaket kadar akıl ve mantığı da bir kenara attırmış durumda. Erdoğan’ın “Sen kimsin ya” açıklamasını alıp Feridun Düzağaç’ın o güzel şarkısıyla ‘Gel tanışalım önce… Ben kısaca SD’’ diyerek cevap veren bir klip hazırlayan HDP; zekasıyla da puan kazanıyor.
 
HDP, sadece kentlerde farklı kesimlerin oylarını almıyor. Bölgenin düne kadar AKP’nin arkasında durmuş aşiretlerini de birer ikişer arkasına topluyor. AKP buna karşılık ne yapıyor. Bölge halkını kendisinden daha da uzaklaştıracak “Bölge halkına Kürt demek ayıptır” çıkışı yapıyor.
 
Demokrasinin temel ilkelerinden, hukuktan kopan, bölgede tamamen yalnızlaşan AKP, HDP’nin barajı aşmasının bugüne kadar yürüttüğü keyfi yönetimin sonu olduğunu çok açık şekilde görüyor. HDP artık tüm kamuoyu yoklamalarında baraj üstü görünüyor.
 
Onun için anlaşılıyor ki, Erdoğan ve AKP seçimin bu son dönemecini HDP’yi baraj altına itecek formüller, manevralar bulmakla geçirecek. Çünkü HDP’nin bir puan kaybetmesi, AKP’nin 3-4 puan kazanmasından daha önemli hale gelmiş durumda.

(...)

<< Önceki Haber Ergun Babahan: Erdoğan ve AKP, son dönemeci HDP’yi baraj... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER