'Evine ekmek götüremeyen babanın yaşadığı sıkıntıları gördük'

'Evine ekmek götüremeyen babanın yaşadığı sıkıntıları gördük'

MHP Kayseri Milletvekili adayı Kamil Karamete, seçim çalışmaları sürecinde yaşadıkları ve gördükleri karşısında adeta yıkıldıklarını dile getirdi. Kazancı yetmeyen babaların çocuklarının yüzüne bile bakamadığına şahit olduklarını anlatan Karamete, "Halkımız, AKP'ye büyük tepki gösteriyor. Toplumun her kesimin yüzü gülmüyor ve büyük sorunlar içindeler." dedi.

MHP'li Kamil Karamete, AK Partili adayların şehirde birçok mahalle ve semte seçim çalışması için gidemediğini dile getirerek, "MHP olarak biz bütün semtlere, mahallelere, sokaklara gidiyor halkımızla buluşuyoruz. Halkımızın dertlerini dinliyoruz. Onlarında bizleri bağırlarına basmaları sevindiriyor. Halkımızla adeta MHP olarak bütünleştik." diye konuştu.

"Gittiğimiz her yerde halkın AKP'ye büyük tepkisi var ve bunu görüyoruz" diyen MHP Kayseri milletvekili adayı, şunları kaydetti: "Esnafımız bitmiş. Esnafa gidiyoruz siftah yapamamış. Çiftçiye gidiyoruz ürettiği ürünlerin fiyatları çok düşük ve artan maliyetleri karşılamakta zorlanıyorlar. Memur işçiye gidiyoruz kimi ev, araba almış borçlanmış ve ödeyemez durumda. İnsanlar artık çoluğundan çocuğundan kaçar olmuş, geliri ailenin ihtiyaçlarını karşılamaz halde ve zor durumdalar. Evine ekmek götürmekte zorlananlar var. Kayseri'de ahlaki bir çöküş var ve bunu hiç görmemiştik. Uyuşturucu madde alışkanlığı hat safhada. Boşanmalar artmış. Yüzde 60 boşanma davaları oluyor. Her yıl 100 evlilikten 60'ı boşanmayla sonuçlanmış. Suriyeli aileler kenar mahalledeki evlerde perişanlar ve çok zor durumdalar. Bakanları yok. Onların dertleri de ayrı bir sorun olarak önümüze çıkıyor."

Yaşanan toplumsal ve ekonomik sorunlardan daha önemlisinin terör sorunu olduğuna da işaret eden Karamete, "Terör sorunun diğer sorunlarımızla birlikte öncelikli olarak çözülmesi gerekiyor. MHP olarak duruşumuzu değiştirmedik ve söyledik. Bu açılım sürecini kaldırın ve Türkiye'nin bölünmesine neden olacaklarını anlattık. Yaptığınız müzakerelerin sonucunda terör örgütüne verdiğiniz tavizler yüzünden bombalar patlayacağını, askerlerimizin, polislerimizin şehit edileceğini söyledik ve kimse inanmadı. Genel başkanımız 2 ay önce 'olağanüstü hal ilan edelim tehlikeli gelişmeler var' dedi. Ama herkes bizimle dalga geçti. Bunları hep söyledik anlattık. Ama gelinen nokta Cumhuriyet tarihini bırakın, Türk tarihinde başkentte, Ankara'nın göbeğinde bomba patlatıldı. Bu kadar güvenlik zafiyetinin yaşandığı dönem olmadı. Bugün hangi köprü altında hangi yolun altında bomba var, ne kadar bomba var bilmiyoruz. Doğuda hangi evin altında ne kadar silah var bilinmiyor. Eli silahlı adamlar canlı bombalar artık içimizden geçiyor. Bunların bitmesi ve yok olması için 1 Kasım seçimleri Türk milletinin, Türkiye'nin kaderini belirleyecek." dedi.

Türk milletinin bir imtihandan geçtiğini ve bunu fark etmek zorunda olduğunun altını çizen MHP Kayseri milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu imtihanda ya başarılı olacağız yada 1 Kasım sonrasında daha tehlikeli bir dönem yaşayacağız. Geçmişte AKP'ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızı uyarıyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar. İçlerinde Allah korkusu var, vatan sevgisi, millet sevgisi olan herkese sesleniyorum. AKP'nin, Erdoğan'ın gidişine dur demek zorundayız. 1 Kasım'da herkes bunları dikkate alarak helal oylarını kullansınlar. Biz Kayseri'deyiz. Her şeyimiz burada. Akrabamız, evimiz, mezarımız, komşumuz burada. Kayseri'nin evladıyız ve ölümde doğumda, iyi günde, kötü günde hep beraberiz. Bize destek vermelerini istiyoruz. Eline çantalarını alıp gelerek aday olanları, tepeden bakanlara, Kayseri'de kimi aday yapsak, ceketimizi koysak kazanırız diye kibirli anlayışla da Kayserililer dur demelidir. Haram saltanata dur demek zorundayız."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Evine ekmek götüremeyen babanın yaşadığı sıkıntıları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER