Fatih İşbecer: Galatasaray fakirleşirken bazıları zenginleşti


Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Galatasaray fakirleşirken bazılarının zenginleştiğini söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün Aralık Ayı Olağan Genel Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek üyelere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının ardından ise Başkan Özbek, salondan ayrıldı. Daha sonra kürsüye çıkan üyeler başkanın toplantıdan ayrılmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.

Divan kurulu üyelerinin bir kısmı konuşma sırasında yönetime destek verirken bir kısmı ise son yaşanan hoca meselesi, Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un gitmesi, basketbolda hükmen mağlup sayılma ve Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinin otomatik uzama maddesinin iptal edilmesi konusunda eleştirilerde bulundu.

Eleştirilerin ardından Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer söz alarak kürsüye çıktı. İşbecer, "Beni üzen bir nokta oldu. Birçok üyemiz eksik bilgi ile keskin yorum yapıyor. İlk olarak Sportif A.Ş. gelirinin yüzde 97'sini sporculara maaş olarak ödeyen bir kurumdur. Bu yüzde 97 kesinlikle sürdürülemeyen bir orandır. Bir kurumun gelirinin yüzde 97'sini tek kalem masrafla harcıyorsanız, kalan yüzde 3'ü ile bir şey yapamazsınız. Bu yüzde 97'lik oran bugün itibariyle 75'lere gerilemiştir. Ayrıca bu iş sadece para değil. Galatasaray geçtiğimiz yıl tarihimizin en pahalı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Bugün itibariyle Galatasaray, Avrupa Ligi'nde mücadelesine devam ediyor. Eksiklerimizin de farkındayız. İnşallah gerekli takviyeleri de yapıp, UEFA'da iyi yerlere gitmek için ikinci yarı da yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"Genele baktığınız zaman Galatasaray, 10 senedir sportif başarılarla halı altına süpürülen kronik sorunlarına ilk defa neşter vurmuştur." diyen Fatih İşbecer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün şu anda yaşanan sancılar bu kronik sorunların giderilmesi ile alakalıdır. 31 Mayıs 2014 tarihinde bundan 15-16 ay önce Galatasaray'ın aylık maaş gideri 2.6 milyon Dolar'dı. Bugün itibariyle 1.55 milyon Dolar. Bunun bir kısmı devolasyondan dolayı ucuzladı ki dövizle maaş verdiğimiz insanlar da var. Bir kısmı da aslında medya da bu reaksiyonun da doğmasına sebep olan 150 kişiden fazlalık bir tensikattan dolayı. Siz bir kurumda yapısal tedbir alıyorsanız, tabii ki sevilmezsiniz. Türkiye'de yapısal tedbir alanlar, dünyada reform yapmaya niyetlenenler hiçbir yerde sevilmezler.

Galatasaray'ın şu anda ihtiyacı olan tek şey yapısal reformlardır. İki transfer yapıp, tribünlere oynayıp, günü kurtarmak geçmişte yapıldığı gibi bugün de yapılabilir. Başkanımız ve yönetim kurulumuz olarak biz zor olanı seçtik. Galatasaray'ın birikmiş sorunlarına neşter vurup, önümüzdeki yılları kazanmayı çalışıyoruz. Bunu yaparken de kesinlikle sportif başarıdan taviz vermiyoruz."

"GALATASARAY İLE TEK TARAFLI SÖZLEŞME İMZALAYACAKSINIZ"

Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinin otomatik uzamasının iptal edilmesinin eleştirilerine de cevap veren İşbecer, "Galatasaray'ın temel problemlerinden biri de şu; Bu kulübün imzaladığı birçok sözleşmenin yanında sevr anlaşması bağımsızlık bildirgesi gibi kalır. Bütün kontratlar kulübün aleyhine. Bunların hepsini tek tek temizlemeye çalışıyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Bir kısmını zararı göze alıp ödemek iptal etmekten daha ucuza geliyor. Sabri'nin sözleşmesinde de başka kulübü koruyan maddeler vardı. Yönetim böyle bir karar aldı. Otomatik uzama opsiyonu iptal edildi. Burada böyle büyütüldüğü kadar büyük bir mesele yok. Bunun için de fesih maddesi de vardı. Biz yönetime geldiğimizden beri kulübün menfaatlerini korumak için sporcu sözleşmeleri olsun, kurumlarla yaptığımız dış kaynak sözleşmeleri olsun hemen hemen hepsinde tek taraflı fesih hakkı koymaya dikkat ediyoruz. Galatasaray ile imzalayacaksanız, tek taraflı feshi kabul edecekseniz. Yoksa başka Galatasaray'a gideceksiniz. Onlar da kabul ediyorlar. Üyelerimizin endişesi olmasın."

"GALATASARAY FAKİRLEŞİRKEN BAZILARI ZENGİNLEŞTİ"

"Galatasaray 3 cephede birden mücadele veriyor" diyen İşbecer, "Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Türkiye'de bütün branşlarda başarılı olmak istiyoruz ve bunu sürdürülebilir finansal tabloyla yapmak istiyoruz." derken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda yönetim kelle koltukta bunu sağlamak için uğraşıyor. Elbette muhterif, münferit hatalar bizim de başımıza geliyor. Bu hatalar için de kendi adıma ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız adına özür diliyorum. İleride tekrar etmemesi için de tedbirlerimizi alıyoruz ama şu konuda endişeniz olmasın; Galatasaray'ın kaynaklarının çar çur edilmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Galatasaray fakirleşirken, bazı insanlar zenginleşmiş. Bunun önüne geçeceğiz."

HAYRİ KOZAK'DAN SABRİ ÇIKIŞI

Genel Sekreter İşbecer'in açıklamasının ardından kürsüden ayrıldı ancak divan üyeleri üstün körü açıklama yapıldığını iddia ederek tepki gösterdi. Bunun üzerine Divan üyesi Hayri Kozak kürsüye çıkarak serzenişte bulundu.

"Beni hayal kırıklığına uğrattınız." diyen Kozak, "Üstün körü, sıradan bir cevap olmaz. Ufak tefek konular dediğiniz Mustafa Denizli'ye ödenen, benim duyduğum 1.5 milyon Dolar. Bu para Mustafa Denizli'ye ödendi mi ödenmedi mi? Bunu siz detay görüyorsanız, Galatasaray'ın kasasında olmayan seviyedeki bir parayı tek kalemde ödüyorsak bu detay değildir." dedi.

"SABRİ DENEN GARİBAN…"

Daha sonra Hayri Kozak, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesindeki otomatik uzama maddesinin iptal edilmesi konusuna değindi. Kozak, "Sabri denen gariban" ifadesini söylediğinde yönetim kurulu üyeleri ve divan üyeleri arasında gülüşmelere sebep oldu. Ardından Kozak, "Sen gariban zannet, onda para bol' diyeceksin ama değil. Adam hakkıyla almış. 4 milyon 800 bin lirayı kim bırakır? İster 100 senelik Galatasaraylı olsun, kim bırakır? Demek ki siz adamı yolladınız. Ben onun cevabını bekliyorum. 'Biz yolladık' deyin yeter." şeklinde konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER