Fenerbahçe: 0 - Medipol Başakşehir: 0 (İlk yarı)


Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönlü, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan, Alper (Dk. 20 Markovic), Nani, Fernandao
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur, Mahmut, Yalçın, Alparslan, Edin Visca, Mossoro, Badji, Emre, Doka, Mehmet Batdal
Sarı kartlar: Dk. 43 Uğur, Dk. 45 Badji (Medipol Başakşehir), Dk. 45+3 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 15. haftasında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı 0 - 0 tamamlandı.

Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, Medipol Başakşehir karşısında 5 değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Celtic karşısına Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas ve Lazar Markovic'e ilk 11'de forma veren Vitor Pereira, Medipol Başakşehir maçında bu oyuncuların yerine Volkan Demirel, Simon Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan ile Luis Nani'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

DİEGO YEDEK SOYUNDU

Celtic maçında gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan ve kamuoyu tarafından eleştirilen Brezilyalı futbolcu Diego, 10 maç sonra yedek soyundu. Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa'da oynadığı son 10 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Brezilyalı oyuncu, Vitor Pereira'dan kesik yiyerek karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Bu arada sakatlığı geçen Hollandalı golcü futbolcu Robin van Persie de 2 maç aranın ardından kadroda yer aldı. Gaziantepspor ve Celtic maçlarında forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

TRİBÜNLERDEN EMRE BELÖZÜOĞLU'NA DESTEK

Sarı lacivertli taraftarlar, sezon başında sözleşmesi bittiği için Fenerbahçe'den ayrılarak Medipol Başakşehir'e transfer olan Emre Belözoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Tribünlerin çağrısına kulak veren tecrübeli futbolcu, tribünlere tek tek giderek taraftarlara alkışla karşılık verdi.

Taraftarlar, uzun yıllar sarı lacivertli formayı giyen ve gol krallığı yaşayan Medipol Başakşehirli futbolcu Semih Şentürk'ü de unutmayarak tezahüratlarla kendisine destek verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Medipol Başakşehir ceza alanına ortalanan topu iyi yükselen Nani, Ozan'ın önüne indirdi bu futbolcunun çektiği şutta da meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

29. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında savunma arkasına sarkan Nani, meşin yuvarlağı kaleci Volkan Babacan'ın üzerinden aşırttı ancak kaleye giden topu Yalçın, son anda uzaklaştırmayı başardı.

36. dakikada Fernandao'nun pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Ozan Tufan, şutunu çekti. Kaleci Volkan, yatarak topu çeldi. Dönen topu Josef de Souza, ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.

45+3. dakikada sol çaprazdan kullanılan serbest atışta ceza alanı içine gelen topu Fernandao, Kjaer'e indirdi. Bu futbolcunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca eşitlik bozulmadı ve ilk yarı, 0 - 0 tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe: 0 - Medipol Başakşehir: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER