Fenerbahçe: 1 - Lokomotiv Moskova: 0 (İlk yarı)


Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Halberg (İsveç Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kjaer, Caner Erkin, Volkan Şen, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Josef de Souza, Nani, Robin van Persie
Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Durica, Pejcinovic, Kasaev, Denisov, Manuel Fernandes, Samedov, Tarasov, N'Dinga, Skuletic
Gol: Dk. 18 Josef de Souza (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 45+1 Tarasov (Lokomotiv Moskova)

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı konuk ediyor. Sarı lacivertliler, Josef de Souza'nın kaydettiği golle ilk yarıyı 1 - 0 önde tamamladı. İlk yarının uzatmasında sarı kart gören Tarasov, Rusya'da oynanacak ikinci maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi Son 32 turu ilk maçında Lokomotiv Moskova karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya çıkardı. Vitor Pereira, Süper Lig'de Kasımpaşa'yla yaptıkları maçın ilk 11'inde 4 değişikliğe giderek, kalede Volkan Demirel yerine Fabiano'ya görev verdi.

Yine Kasımpaşa karşısında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal ve Josef de Souza, Lokomotiv Moskova karşısında formalarına kavuşurken, Michael Kadlec, kulübede bekledi. Kasımpaşa maçında takımının ilk golünü kaydeden Diego Ribas da cezası sebebiyle bu karşılaşmada forma giyemezken, Portekizli teknik adam, Hasan Ali Kaldırım'ı yanında oturtup Caner Erkin'e ilk 11'de şans verdi.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Sarı lacivertliler, Rusya ekibine karşı 4 eksikle çıktı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde en son oynadığı Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego, Lokomotiv Moskova karşısında oynayamadı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic de takımını eksik bıraktı.

İSTİKLAL MARŞI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

Bu arada karşılaşma öncesinde tribünler İstiklal Marşı'nı okudu. Tribünleri dolduran sarı lacivertli taraftarlar, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyarak Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerginliğe göndermede bulundu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

12. dakikada Fenerbahçe, çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bu dakikada Volkan Şen'in sol kanattan ortasında altıpas önünde Robin van Persie, ayağının ucuyla dokundu, meşin yuvarlak kaleci Guilherme'nin yüzünden geri döndü. Dönen topu, Lokomotiv Moskova savunması kornere çeldi.

18. dakikada Josef de Souza, Fenerbahçe'yi 1 - 0 öne geçirdi. Bu dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan şık ortasında iyi yükselen Josef de Souza, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 0.

43. dakikada Volkan Şen, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu, kaleci Guilherme, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı, Fenerbahçe'nin 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe: 1 - Lokomotiv Moskova: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER