Fenerbahçe'den ilk tepki: Hayal bile edemezler

Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu, Kulüpler Birliği'nin aldığı tarihi kararla ilgili önemli sözler sarf etti.

Fenerbahçe'den ilk tepki: Hayal bile edemezler

Fenerbahçe Kulübü'nün Hukuk İşleri Sorumlusu Şekip Mosturoğlu, Kulüpler Birliği'nin aldığı tarihi kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Mosturoğlu, "Kulüpler Birliği'nin 5 yıl önce Aziz Başkan tarafından ortaya atılan ve çalışması başlatılan Süper Lig A.Ş. konusunda attığı adım geç atılmış bir adım." dedi. Mosturoğlu şöyle devam etti:

"Bizler Süper Lig A.Ş. düşüncesini ortaya attığımızda bunu hayal olarak niteleyenler bugün aynı düşünceyi devrim diye lanse ediyor. Düşüncelerimiz Türk futbolunun en az 10 yıl önünde Ne mutlu. Gecikmeli de olsa düşüncemize geliyorlar. Yayın haklarının bugünkü değerinden 1, 1.5 katı olacağını ittifakla kabul edenler bugünkü rakamları Aziz Başkan söylediğinde inanamamışlardı. Yazık ki o gün Başkan'a destek olsalardı bugün kulüplerin geliri en az 5 kat artmış olurdu. Spor Hukuku uzmanı arkadaşlar daha düne kadar havuz konusunda sistemde değişiklik olamaz diyordu. Yüzleri kızarmış mıdır? 

Bugün devrim diye açıklanan konuların tamamını Başkan neredeyse 10 yıl öncesinden beri proje olarak anlatıyor. Devrim Projesi olarak sunulan projeyi bugün ittifakla kabul eden tüm kulüplerin Başkan'a teşekkür borcu var. Adım gibi eminim. Bizim elimizdeki çalışma bu projeyi hazırlayanların hayallerinde bile yok. Gördükleri her kameraya konuşmayı adet eden spor hukuku uzmanları bu konulara yoğunlaşmalı ve çalışmalı. Türk futbolunda gündem rüzgarı ile konuşma yapanların geleceğe yönelik tek projeleri yok. Göreceksiniz çok kısa bir süre sonra büyük kulüplerin tamamı 1 milyon üye projemizin benzeri projeleri de kendi projeleri olarak sahiplenecek. Başkan'ın yıllar öncesinde Türk futbolu için ortaya koyduğu projeler bugün yeni projeymiş gibi kamuoyuna takdim ediliyor. " 
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den ilk tepki: Hayal bile edemezler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER