"FIFA'da herhangi bir yönetim değişikliği bizi etkilemeyecek"


2022 Katar Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nasser Al Khater, FIFA'da olası bir yönetim değişikliğinin kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nın Katar ile yarın oynayacağı özel maç için Doha'ya gelen Türk gazetecilerle bir araya gelen Katar Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nasser Al Khater, Dünya Kupası için yapmayı planladıkları stadyum ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Evinize hoş geldiniz" diyerek Türk basınını karşılayan Nasser Al Khater, yarın oynanılacak olan karşılaşma için "Türkiye çok iyi ve güçlü bir takım. Sizleri 2016 Avrupa Şampiyonası'na katıldığınız için tebrik ederim. Umarım yarın seyir zevki yüksek güzel bir karşılaşma olur." dedi.

2015 yılının Türkiye ile Katar arasında kültürel yıl olduğunu da belirten Nasser Al Khater, "Bu yıl 2 ülkenin kültürel yılı. Bu sebepten dolayı bu maçı organize ettik ve çok mutluyuz. Katar'da yaklaşık 8 bin Türk yaşıyor ve umarım yarın hepsi karşılaşmaya gelecekler." ifadelerini kullandı.

FIFA'da yaşanan yolsuzluk skandalı sonrası olası bir yönetim değişikliğinin organizasyonunun geleceği açısından herhangi bir risk oluşturup oluşturmayacağına yönelik soru üzerine Al Khater, "Bizim pozisyonumuz açık, biz hep net olduk. FIFA'daki değişiklik bizi etkileyemeyecek. Verdiğimiz sözleri her zaman yerine getirdik." dedi.

2022 Dünya Kupası organizasyonunu aldıkları günden beri hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Al Khater, "Stadyumları hazırlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. 6 stat inşaatı başladı. Şu ana kadar belirlediğimiz hedeflerimize ulaştık. Bazı konularda hedeflerimizin de önündeyiz. Olimpiyat şeklinde, kompakt bir turnuva yapabileceğimize inanıyoruz. Bu turnuva özellikle ulaşım konusunda oyuncular ve taraftarlar için de büyük avantaj olacak. Doha karnaval şehrine benzeyecek. Orta Doğu ve Arap kültürünün dünyaya tanıtımı açısından önemli bir organizasyon." diye konuştu.

Özellikle Avrupa basınında çıkan stadyum inşaatlarındaki ölüm haberlerini de yalanlayan Al Khater, "Dünya basınında yer alan işçi ölümleri yalan hiç biri gerçeği yansıtmıyor. Şu zamana kadar daha ölen olmadı. Bunlar yalandır." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber "FIFA'da herhangi bir yönetim değişikliği bizi etkilemeyecek" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER