Fırat: Erdoğan'ın psikolojisi altüst olmuş

Fırat: Erdoğan'ın psikolojisi altüst olmuş

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı ve AK Parti kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat son gelişmelere baktığı zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın psikolojisinin altüst olduğunu gördüğünü belirtti. Anket ve kamuoyu araştırmalarına değil, 'çok iyi' tanıdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sinir katsayısına' dikkat ettiğini vurgulayan Fırat, "Cumhurbaşkanı'nın sinir seviyesi hangi noktaya gelmiş ise anlıyoruz ki bizler de o noktaya kadar barajı aşmışız." ifadelerini kullandı.

Mersin'de seçim çalışmalarını sürdüren Fırat, Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Fırat, burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinin, milletvekili seçimi olmaktan öte, bir rejim seçimi, bir referandum olduğunun altını çizdi. Fırat, "Yani Türkiye halkları; demokratik, özgürlükçü, barışçıl, eşit vatandaşlık esası içerisinde müreffeh bir ülkede mi yaşamak istiyor? Yoksa diktatoryal bir sistem içinde mi yaşamak istiyor? İşte 7 Haziran seçimi bunun tercihidir." dedi.

Ortadoğu ülkelerindeki diktatöryal başkanlık sistemlerinden de örnekler veren Fırat, "Bu yönetimlerin sonucu da şu anda yaşananlarla gözler önünde. Suriye'de 400 binin üzerinde insan öldürülmüş. 5 milyon insan sürgün olmuş. Irak'ın da hali ortada. Libya'da insanlar birbirini katletmekle meşgul. Dolayısıyla vereceğimiz rey sonucu belirleyecek. Ama bu sonucu önleyecek tek enstrüman da HDP'dir. HDP barajın üstüne çıkarsa, bu anayasayı değiştirecek gücü bulamayacaklar. Ama HDP barajın altında kalırsa, Kürdistan coğrafyasındaki 70 milletvekili otomatik AK Parti'nin hanesine yazılacaktır. Ve dolayısıyla da Anayasa'yı ya doğrudan çıkarabilme ya da referanduma sunma sınırına getirecekler." diye konuştu.

Anket sonuçları veya kamuoyu araştırmalarına değil, 'çok iyi tanıdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sinir seviyesine' dikkat ettiğini vurgulayan Fırat, "Cumhurbaşkanı'nın sinir seviyesi hangi noktaya gelmiş ise anlıyoruz ki biz o noktaya kadar Türkiye'de barajı aşma durumundayız. Ama son gelişmelere baktığımızda sinir sisteminin altüst olduğunu, hatta psikolojik dengesinin dahi bozulmaya yüz tuttuğunu görüyorum. Fakat bir yandan da Türkiye'nin cumhurbaşkanının böylesine bir psikoloji içinde olması beni üzer. Dediğim gibi ben kamuoyu yoklamalarını, onun içinde bulunduğu psikolojisi ile ölçüyorum. Bu da gösteriyor ki 8 Haziran sabahı hepimiz mutlu olacağız." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Fırat: Erdoğan'ın psikolojisi altüst olmuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER