Fransa'nın ardından o ülkelerde de saldırı oldu

Tunus'un Sousse kentinde beş yıldızlı turistik bir otele, Kuveyt'te ise Şii camisi İmam Sadık'a saldırı düzenlendi. İki saldırının da Fransa'daki saldırıyla aynı saatlerde olması dikkat çekti.

Fransa'nın ardından o ülkelerde de saldırı oldu

Fransa'nın Lyon kentine yakın Saint Quentin fallavier şehrinde bir patlama meydana geldi. Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı iddia edildi. Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ölen kişi kafası kesilmiş halde bulundu.

Tunus'ta 2 turistik otel saldırıya uğradı. En az 27 ölü var. Hayatını kaybedenlerin çoğu turist. Bir saldırgan vurularak öldürüldü.

Kuveyt'te Şii camii saldırıya uğradı. En az 13 kişi hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.


Tunus'ta otele saldırı
Tunus'ta 2 turistik otelde saldırıya uğradı. Reuters'in haberine göre silahlı çatışma yaşandı. Saldırılarda en az 27 ölü var.  Hayatını kaybedenlerin çoğu turist. 90 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Ölenlerin uyrukları konusunda ise henüz açıklama yapılmadı. 



Kuveyt'te Şii camisine saldırı
Kuveyt'te Şii camisi İmam Sadık'a intihar saldırısı düzenlendiği bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırı sonrası otelin dışından silah seslerinin duyulduğu ifade edildi. 



Kuveyt’in başkenti Kuveyt'te bulunan Şii camisi İmam Sadık’a Cuma namazı esnasında intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Caminin, kentteki Şiilerin en fazla kullandığı cami olduğu ve saldırı anında 2 bin kişinin ibadet ettiği belirtildi. 

IŞİD'in açıklamasında, intihar bombacısının adının Ebu Süleyman el-Muvahid olduğu ifade edildi ve hedefin "reddedenlerin tapınağı" olduğu söylendi. 

Geçen ay Suudi Arabistan'daki Şii camilerine intihar saldırıları düzenlenmiş ve saldırıları IŞİD üstlenmişti. Suudi Arabistan'da 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkında Kuveyt Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Bu, masumca ibadet eden kişilere karşı korkunç bir saldırıdır" denilmişti. 



Fransa'da şok saldırı
Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü. Olayın ardından yakalanan zanlılarından birinin 2006'da sorgulandığı ortaya çıktı.

ABD'li bir şirkete ait gaz fabrikasına araçla giren iki saldırganın tesiri düşük patlayıcılar infilak ettirdiği belirtildi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, fabrikanın girişinde, başı kesilmiş bir kişinin cansız bedenini buldu. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.

SAMANYOLUHABER-AJANSLAR
<< Önceki Haber Fransa'nın ardından o ülkelerde de saldırı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER