Galatasaray, geçen sezon 4 kez karşılaşıp 2 kupa aldığı Bursa'yı ağırlıyor


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 14. hafta açılış maçında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geliyor. Sarı kırmızılı ekip geçen sezon 4 defa karşılaştığı ve son iki maçta iki kupa kazandığı Bursaspor yenerek ligdeki kötü gidişe son vermek istiyor.

Galatasaray, son oynadığı 4 resmi maçta 2 mağlubiyet 2 beraberlik alırken, ligde 3 maçta bir mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşamanın verdiği sıkıntıyı Bursaspor maçıyla atmak istiyor. Sarı kırmızılı ekip (23 puan) lig yarışındaki lider Fenerbahçe (30 puan) ile arasındaki 7 puanlık farkın daha da açılmasını istemediği için sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak.

Bugün saat 20.00'de başlayacak Bursaspor maçında Galatasaray, geçen sezon rakibi karşısında yakaladığı performansı sürdürmenin planları içinde. Galatasaray, 2014-2015 sezonunda Bursaspor ile dört kez karşılaştı. Süper Lig'deki ilk mücadelede rakibini deplasmanda Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın golleriyle mağlup eden sarı kırmızılı ekip, İstanbul'da ise Umut Bulut ile öne geçmesine rağmen Emre Çolak'ın penaltı vuruşundan attığı gol sonrası 2-2'lik skorla sahadan bir puanla ayrılmıştı.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon sonunda Bursaspor ile Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Bursa'da gerçekleşen mücadelede yenik duruma düşmesine rağmen Burak Yılmaz'ın hat-trick'iyle 3-2 kazanan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Sezonu yeşil beyazlı ekip karşısında aldığı kupayla kapatan Galatasaray, 2015-2016 sezonu başında ise Ankara'daki karşılaşmada Yasin Öztekin'in tek golüyle sahadan TFF Süper Kupa şampiyonu olarak ayrıldı.

Galatasaray, 2015-2016 sezonunun geride kalan 13 haftalık diliminde altı galibiyet, beş beraberlik, iki mağlubiyet ve topladığı 23 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Ligdeki 13 maçta rakip fileleri 30 defa havalandıran sarı kırmızılı oyuncular, ligin en skorer iki takımından biri konumunda.

Bursaspor ise bu sezon ligde beş galibiyet alırken kalan sekiz maçtan yenilgiyle ayrıldı. Bursaspor, 15 puan ve -4 averajla puan tablosunda 12. sırada yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray, geçen sezon 4 kez karşılaşıp 2 kupa aldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER