Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike iddiasına takipsizlik verildi


Geçen sezon oynanan Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike yapıldığı iddiasıyla eski Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve futbolcular Ferhat Kaplan ile Bogdan Stancu hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik verildi. Savcılık, şikayete konu iki pozisyonun kasten mi hatayla mı gerçekleştiğinin görüntülerden tespit edilemediğini belirtti. Galatasaray'ın 1-0 kazandığı maçta Gençlerbirliği kalecisinin yediği gol ile Stancu'nun kaçırdığı pozisyonda şike bulunduğu ileri sürülmüştü.

Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike yapıldığı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Münür Büyükelçi soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında savcılık, şikayetçilerin delil olarak sadece yayıncı kuruluşun görüntülerini gösterdiğini belirtti. Şikayetçilere süre verildiğini ve başka delilleri olup olmadığının sorulduğunu kaydeden savcılık, başka delil sunulmadığını ifade etti. Savcı, gol atma veya yemede oyuncuların hatası ya da beceri eksikliğinin etkili olduğunun spor kamuoyunca da bilindiğini vurguladı.

Şike suçunun somut maddi deliller üzerinden yürütülebileceğini kaydeden savcılık, bir kişi ya da taraftar grubunun şike yapıldığına dair kanaatinin yargılama için yeterli delil olamayacağını belirtti. Savcılık bu nedenle şikayetçilerin iddiaları ve delilleri ışığında söz konusu maçtaki iki pozisyonun kasten mi hatayla mı yapıldığının görüntülerden tespit edilemediğini kaydetti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da söz konusu maçla ilgili herhangi bir disiplin soruşturması açmadığı da kaydedildi. Şikayetçilerin soyut iddiaları dışında delil bulunmadığını ifade eden savcılık, şike suçunun işlendiğine dair kanıt da bulunmadığını belirtti. Bu nedenle eski Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, ve futbolcular Ferhat Kaplan ile Bogdan Stancu hakkında takipsizlik kararı verildi.

16 Mayıs 2015 tarihinde Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan Galatasaray-Gençlerbirliği maçında Wesley Sneijder'ın attığı golde Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan'ın kaleye gelen topu elini çekerek tutmadığı ve şike yaptığı iddia edilmişti.

İddialar üzerine Erdener K. ve Ferat A. isimli iki taraftar, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, kaleci Ferhat Kaplan, Gençlerbirliği futbolcularından Bogdan Stancu ve eski Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat hakkında şike suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın maç öncesi yaptığı 'Takımdan hiç memnun değilim. Son maçlarda sıkıntıları da olmadığı halde ligin sonu geldi diye bir vurdumduymazlık içindeler. Bu nedenle bir şey yapma olanağımız yok' açıklamalarına yer verilmişti. Cavcav'ın bu açıklamalarından sonra yapılan müsabakada kaleci Kaplan'ın herkesi rahatsız eden bir gol yediği, futbolcu Stancu'nun ise maçın son saniyesinde kaleci ile karşı karşıya iken adeta rakip kaleciye topu ikram ettiği öne sürülmüştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray-Gençlerbirliği maçında şike iddiasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER