Galatasaray Odeabank çeyrek finale yükseldi

ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Pınar Karşıyaka'yı 28 sayı farkla 93 - 65 yenen Galatasaray Odeabank, çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray Odeabank çeyrek finale yükseldi

İzmir'de oynanan ilk karşılaşmada Pınar Karşıyaka, maçtan 67-64 galibiyetle ayrılmıştı.

Ev sahibi Galatasaray Odebank'ta Errick McCollum 21 sayı - 7 ribaund - 5 asist, Blake Schilb 17 sayı - 2 ribaund - 5 asist ile mücadele etti.

Konuk Pınar Karşıyaka'da ise Kenny Gabriel 18 sayı - 3 ribaund - 2 asist, Kerem Gönlüm 8 sayı - 8 ribaund üretti.

Galatasaray Odeabank, son 8 turunda Bayern Münih - Alba Berlin eşleşmesinden gelecek takım ile mücadele edecek.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: "Aslanı fazla dürtmeyeceksiniz. Oyuncularım gerçek bir aslan gibi oynadılar"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: "Yaptığımız top kayıpları sayı olarak dönünce maçtan koptuk"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Pınar Karşıyaka'yı 93-65 yenerek ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından basın toplantısında konuştu.
Ataman, ortaya koydukları mücadeleden dolayı oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, "Aslanı fazla dürtmeyeceksiniz. Oyuncularım gerçek bir aslan gibi oynadılar" dedi.
"Atmosfer, taraftar, takım müthişti" diyen Ataman, şöyle konuştu:

"Sezon başında THY Avrupa Ligi'nin yönetimi bizi haksız bir şekilde organizasyona almamıştı. Almadığı gün söylemiştim, biz bu kupada adım adım şampiyonluğa yürüyeceğiz ve tekrar THY Avrupa Ligi'ne gideceğiz. Bu akşam da bunun sınavlarından birini verdik. Pınar Karşıyaka küçümsenmeyecek bir takım. Sonuçta bu kupada onlar da final ve şampiyonluk hedefiyle yola çıktı. İlk periyotta başa baş bir oyun oldu ama ondan sonra tamamen sahanın hakimi bizdik."
Ergin Ataman, futbol takımının bazı sıkıntılar çektiğini vurgulayarak, "Galatasaray hiçbir zaman bitmez. Bitti dediği gün Galatasaray kendini toparlar ve daha yukarıya çıkar. Bu sene futbol takımımız bazı sıkıntılar çekiyor olabilir ama basketbol takımımız hiçbir zaman geri vitese almayacak ve bu sezon mutlaka hem ULEB Avrupa Kupası'nda hem de ligde şampiyonluğu sonuna kadar zorlayacak" şeklinde konuştu.

İzmir'de kendisiyle ilgili asılan bir pankart hakkındaki düşüncesi sorulan Ataman, "O pankartla ilgili en güzel cevabı oyuncularım sahada erkek gibi oynayarak verdiler" cevabını verirken, transfer yapmayı düşünüp düşünmedikleri sorusu üzerine de, "Bu takıma bir oyuncu transfer edersek, bu çok üst düzey bir basketbolcu olacak. Onun için araştırmalarımız devam ediyor, acele etmiyoruz. NBA'de normal sezon bitmek üzere, bakarsınız oradan çok büyük bir transfer yaparız. Alacağımız oyuncuyu ligde oynatabileceğiz. O yüzden bize şampiyonlukta büyük katkı verecek bir oyuncu hedefliyoruz" dedi.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise, aldığı farklı galibiyetten dolayı Galatasaray Odeabank'ı tebrik ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;
"Devreye 11 sayı farkla geride girdik. Üçüncü periyoda da kötü başlayınca fark istemediğimiz boyutlara çıktı. Yaptığımız top kayıpları da sayı olarak dönünce maalesef maçtan koptuk" şeklinde konuştu.
İzmir ekibinin oyuncusu Can Altıntığ ise İstanbul'a turu geçmek için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Galatasaray Odeabank, mücadele boyunca ne yapmak istiyorsa onu gerçekleştirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden de çok yüzdeli şut attılar. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

<< Önceki Haber Galatasaray Odeabank çeyrek finale yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER