Gazeteci Türenç: Diktatörce davrananlar özgür medyadan korkarlar


Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetini Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ve Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan devraldı. Demokratik anlayışını ve duruşunu kaybeden iktidarların her zaman özgür basından koktuğunu söyleyen Türenç, "Bütün dünyanın her yerinde diktatörce davrananlar özgür medyadan korkarlar." dedi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevine konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan 'umut' nöbeti devam ediyor. Bu günkü nöbetin ilkini Hürriyet Gazetesi Yaz işleri müdürü Tufan Türenç ve Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan devraldı. Basına açıklamada bulunan Türenç, "Biz gazetecilerin hukuksuz ve haksız yere cezaevine atılmamaları için biz bu eylemi yapıyoruz. Umut eylemi bu açıdan çok anlamlı. Çok etkin ve demokratik bir eylemdir." şeklinde konuştu.

"Gazetecilik ve özü olan özgürlüklere hiçbir iktidarın hiçbir demokratik iktidarın dokunmaması gerekir." diyen Tufan Türenç, "Hukuk işlemesi gerekir. Biz burada buna siyan ettiğimiz için bulunuyoruz. Ve bu nöbeti sürdürüyoruz. Ben biliyorum bütün gazeteci arkadaşlarımız muhalif ya da iktidar yanlısı olan her kez eğer vicdanında bir sızı varsa buraya gelip bu eyleme katılsınlar. Bu eylemi yerine getirmeler. Bu eylem Türkiye'nin üzerin vurulan kara damgayı da silmek için yapılmaktadır. Bunu hiç kimse unutmasın." diye konuştu.

Gazetecilere yönelik baskıları yönetimlerin diktatörce davranmalarına bağlayan Türenç şunları dile getirdi: "Eğer bir iktidar demokratik anlayışını, demokratik duruşunu kaybetti ise yitirmişse, çeşitli nedenlerle bağımsız basından daima korkar. Bu bütün dünyanın her yerinde diktatörce davrananlar özgür medyadan korkarlar. Özgür medya istemezler, özgür gazeteci istemezler. İşte bugün Türkiye'de yapılan budur. Bu nedenle Can Dündar ve diğer arkadaşlarımız aşağı yukarı 36 arkadaşımız cezaevinde kapatılmış haksız yere, hukuksuz yere. Ona isyan ediyoruz. İsyanımızın nedeni bu. Bunu dünya anlatmak istiyoruz Türkiye'ye anlatmak istiyoruz. Bu umut nöbetini de bunun için tutuyoruz. O açıdan çok anlamlı ve demokratik bir eylem olarak yorumluyorum."

Can Dündar ile Erdem Gül'ün sırf gazetecilik yaptıkları için tutuklu bulunduklarını söyleyen Fikret Ercan da, "Bu anlaşılmaz bir şey, bizi da anlamıyoruz, dünya da anlamıyor. Ama bizde hukuk maalesef böyle çalışıyor. Biz buna tepki olarak ve arkadaşlarımıza destek olsun diye başlatılan bu umut nöbetini bu gün biz Tufan Türenç'le birlikte sürdürüyoruz. Amacımız biz de gazeteci olarak yapacağımız çok fazla bir şey yok. Yayınlarımızla onlara destek oluyoruz. Şimdi bu umut nöbetine de katılarak onlara bir moral desteği onlara 'yanındayız' mesajı göndermek istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Türenç: Diktatörce davrananlar özgür medyadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER