Gazprom: Kuzey Akım-2 için ciddi risk yok


Rusya kamu kurumu Gazprom Başkan Yardımcısı Valeri Golubev, "Türk Akımı'nın kaderi eskisi gibi henüz belirsiz. Umarım, aklıselim kazanır, Türk ve Avrupalı ortaklarımızla karşılıklı işbirliğimiz normal olur. Ama neler olacağını şimdilik söylemek zor... Söz konusu proje için inşa edilen altyapıyı Krasnodar'ın batı bölgelerinde doğalgaz ihtiyacı için kullanmayı planlıyoruz." dedi.

KUZEY AKIM-2 İÇİN CİDDİ RİSK YOK

Golubev, Rusya'dan Almanya'ya uzanacak Kuzey Akım-2 hattının gerçekleşmesi için ciddi riskler görmediklerine işaret etti. Gazetecilerin, "Kuzey Akım-2, Güney ve Türk akım projeleri gibi olay yaşar mı?" sorusunu Golubev şöyle yanıtladı: "Burada ciddi riskler görmüyorum...Kuzey Akım-2 projesi 2019'un son çeyreğinde hizmete girecek. Rus doğalgazının Avrupa piyasasında bulunmasına engel olmak için yapılan politikalar her zaman oldu ve olmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

UKRAYNA İÇİN DOĞALGAZ 230 DOLAR OLACAK

Gazprom Başkan Yardımcısı Golubev, Ukrayna için gelecek yıl doğalgaz fiyatını da açıkladı. Golubev, "Ukrayna için 2016 yılının ilk çeyreğinde satılacak Rus gazın fiyatının var olan anlaşmalar bağlamında indirimler dışında 230 dolar olarak belirledik. İndirim miktarını ise Rusya Başbakanlığı belirleyecek." diye bilgi verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazprom: Kuzey Akım-2 için ciddi risk yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER