Gökçek Amerikalı gazetecileri kandırmış

Melih Gökçek'in, ABD'li gazetecileri Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı ile röportaj için Ankara'ya çağırdığı, ancak onları "kandırdığı" ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Associated Press'ten (AP) Josh Lederman'ın haberine göre geçen hafta içinde, 'Türkiye'nin tekrar Batı ile tekrar yakın ilişkiye geçebilmesi için iddiasıyla'  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir grup ABD'li gazeteciyi Ankara'ya davet etti.

Başlık olarak 'Zekici ama başarı şansı düşük, Türkiye'nin imajını düzeltme çabası' şeklinde haberleştirilen metinde Türk hükümetinin beceriksizce uygulamaları anlatılıyor.

Gökçek, gazetecilere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Fidan ve Genelkurmay Başkanı Akar ile röportaj vaat etmişti. Ancak gazeteciler Ankara'ya vardığında, ortada röportajın olmadığı ortaya çıktı. Gazeteciler, Gökçek'in de içinde yer aldığı başka yetkililerle görüştürüldü. Gökçek bu görüşmede, 15 Temmuz ile ilgili "şiddet içeren" videolar gösterdi ve darbe girişiminin ne kadar travmatik olduğunu anlattı.

Gökçek bununla da kalmadı ve IŞİD'i ABD'nin ortaya çıkardığını, ABD ile İsrail'in Türkiye'de yapay depremler yaptırdığını ileri sürdü. Gazetecilerle görüşen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Türkiye'de gazetecilik yaptığı için tutuklanan hiçbir gazeteci olmadığını savundu. Bozdağ'a göre hapisteki gazeteciler, "uyuşturucu ve terör örgütü propagandası" suçlarından tutuklanmıştı.

OHAL'in devamını da savunan Türk yetkililer gazetecilere Fransa'daki Olağanüstü hal uygulamasını örnek gösterebildi.

Onbinlerce tutuklama ve yüz bini aşkın işten çıkarmayla ilgili herhangi mantıklı açıklama getiremediği belirtilen Türk bakanların buna karşın Fethullah Gülen'i Usame Bin Ladin'le karşılaştırarak ABD'li gazetecileri iknaya çalıştığı ifade edildi
<< Önceki Haber Gökçek Amerikalı gazetecileri kandırmış Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER