Görevden alınan okul müdürlerine kayıpları için 15 bin liraya kadar ödeme


Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Türkiye genelinde görevlerinde dört yılını dolduran, değerlendirmede koltuklarını kaybeden ancak puanlamanın objektif yapılmadığı gerekçesiyle yargıya başvurup yürütmeyi durdurma kararı alarak görevine dönen okul müdürlerine, maddi kayıplarının ödeneceğini bildirdi. Demir, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın, müdürlerin görevden uzaklaştırıldığı süre içindeki mali hak farkları ile ek ders ödemelerinin iade edilmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine, okul müdürlerine ortalama bin 500 ile 15 bin lira arasında değişen kayıplarının verilmesi kararlaştırıldı. İşlem neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerine binlerce lirayı bulan ödeme yapmak zorunda kalacaktır." dedi.

'MEB KAYIPLARIN ÖDENMESİ GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ'

13 Kasım 2015'te görevine iade edilen bir okul müdürünün mali hak kayıpları ve ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğine yönelik olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bakanlıktan bilgi istediğini belirten Demir, gönderilen yazıda, "Yöneticiler bakımından ek ders ücretinin kadrolarına bağlı olarak ödendiği dikkate alınarak. ilgilinin yöneticilik görevinin üzerinden alınarak öğretmenlik görevine başlatıldığı tarih ile yargı kararına bağlı olarak yeniden yöneticilik görevine döndürüldüğü tarih arasındaki sürelere ilişkin yöneticilik görevi için öngörülen ek ders ücretinden, bu sürelerde öğretmenlik görevine bağlı olarak varsa yararlandırılmış olduğu ek ders ücretlerinin mahsup edilmesi kaydıyla yararlandırılması gerektiği, yine aynı sürelerde öğretmenler ile yöneticiler arasında bulunan yan ödeme farkından da yararlandırılması gerektiği değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

'DEVLET, ZARARI HUKUKSUZ İŞLEM YAPANLARDAN KARŞILANSIN'

Bu paraların, hukuksuz işlem yapan kişilerden tahsil edilmesi gerektiğini belirten Demir, "Hatırlanacağı üzere puanlamalardan önce çıkarılan yasa ve sonra çıkarılan yönetmelik çerçevesinde, Sayın Nabi Avcı tarafından okullarımızın paydaşlarımıza açılacağı ile ilgili demeçler bulunmaktadır ancak süreç farklı işlemiş, puanlamaya tâbi olan okul müdürlerinin tamamına yakını okul paydaşları olan okul öğretmenleri, okul aile birliği yetkilileri ve okul meclisi başkanı puanlayıcılardan tam puan alırken Milli Eğitim yetkililerinden aldıkları puanlar neticesinde baraj altında kalmışlardır. Bu sürecin bu hale gelmesinde sorumluluğun kimlerde olduğu bellidir. Bugün yapılan mali ödemeler, milletimizin paralarıdır. Sorumluluğunu, bu sürecin buralara gelmesine sebep olanlar üstlenmelidir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Görevden alınan okul müdürlerine kayıpları için 15... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER