Görmez'den camilerin sevgi mekanı olmasında 'zayıf not' uyarısı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin insanların birbirini sevmeyi öğrendiği mekanlar olduğunu ancak bu konudaki notun biraz zayıf olduğunu söyledi.

Görmez, Gaziantep'te cami açılışları gerçekleştirdi. Güneykent Mahallesi'ndeki Abdulkadir Sökücü Camii'nin açılışına katılan Görmez, "2 gün önce sevgililer sevgilisi Muhammed Mustafa (SAV)'ın veladetini idrak ettik. Cenab-ı Hak O'nun nurunu ve ışığını ülkemizden, acılar içerisinde kıvranan İslam coğrafyasından hiçbir zaman eksik etmesin. Cenab-ı Hak semalarımızdan ezanı eksik etmesin. Cenab-ı Hak camilerimizi cemaatsiz, cemaatimizi ibadetsiz, ibadetlerimizi samimiyetsiz, ihlassız kılmasın." diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurdele kesimi yapılarak cami açılışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı, ardından Akkent Mahallesi'ndeki Mehmet Ziylan Camii'nin açılışı gerçekleştirildi. Görmez, "Cami yapmak önemli ama daha önemli olan camiye cemaat bulmak. Ondan daha önemli olan da gençleri camiyle buluşturmak. Gençler, kendinizi günde 5 defa Rabbimiz ile konuşmaktan mahrum etmeyin. Cenab-ı Hak bütün gençliğimizi kendisiyle görüşen konuşan, kendisine ibadet eden, secde eden, rüku ile yücelen nesiller nasip eylesin." dedi.

Son olarak geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği TÜRGEV'e ait yurdun yanında bulunan İnci Konukoğlu Camii'nin açılışını yapan Mehmet Görmez, burada şu konuşmayı gerçekleştirdi: "Cenab-ı Hak bizi yeryüzünü imar etmek üzere gönderdi. Ancak insanlar gönül dünyalarını imar edemezlerse dünyayı imar edemezler. Gönül dünyamızı imar etmenin mekanlar da camiler, mabetler, mihraplar, minberlerdir. Camilerimiz bizim gönül dünyamızı imar eden mekanlardır. Onun için Cenab-ı Hak şehirlerimizi, beldelerimizi mabetsiz kılmasın diye dua ediyoruz. Camilerimizde gönüllerimizi imar etmeyi bizlere nasip eylesin. Camilerimiz sadece ibadet mekanları değildir. Camilerimiz bilgi mekanı. Biz orada Rabbimiz'i öğreniyoruz, kitabımızı öğreniyoruz. Camilerimiz sevgi mekanı. Birbirimizi sevmeyi öğreniyoruz. Öğreniyor muyuz sevmeyi camilerimizde? O dersimizde notumuz biraz zayıf. O notlarımızı güçlendirmemiz lazım. Aynı safa duran insanlar, birbirinden haberdar olmalı. Hocalar 'Safları sık ve düzgün tutalım' diye namaza başlarlar. Safla beraber ruhlarımızı kaynaştırmamız lazım. Gönüllerimizi birleştirmemiz lazım. Cenab-ı Hak Rahman'ın divanında gönüllerini birleştiren kullarından eylesin." CİHAN
<< Önceki Haber Görmez'den camilerin sevgi mekanı olmasında 'zayıf not'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER