Gülbaharhatun, ZEP oyunlarını Forum'a taşıdı

Gülbaharhatun, ZEP oyunlarını Forum'a taşıdı

Gülbaharhatun Koleji, ilkokul çağındaki çocukların zihinsel, psikolojik, kas gelişimine katkıda bulunan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı'nı (ZEP) Trabzon Forum AVM'ye taşıdı. Pazar akşamına kadar devam edecek ZEP programının gösterileceği alanın açılışı kemençe ve horon ile açıldı. Okul ve Forum yetkililerinin katıldığı açılış sonrası ZEP ile ilgili bilgi veren Gülbaharhatun Koleji İlköğretim Müdürü Harun Var, "Çocuklar ZEP sayesinde kıyaslamayı, bir işin sonunu getirmeyi, sabrı öğreniyor. Bununla birlikte çocuklarımızda diyalektik düşünmeyi veren oyunlar, zekanın daha aktif çalışmasına sağılıyor. Bu konuda özel eğitim alan öğretmenlerimizin uyguladığı ZEP'i ilkokul birinci sınıftan itibaren 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize uyguluyoruz." dedi.

Forum Trabzon'da açılan ve iki gün boyunca çocuklu ailelerin yararlanabileceği ZEP'in çocuklara büyük katkısı olduğunu ifade eden Harun Var, "ZEP'in kendine göre bir plan ve programı var. Eğitimcilerimiz İstanbul'da ZEP eğitimi alarak okulumuzda uygulamaya başladılar. Böylece çocuklarımız okuldaki serbest etkinlik saatinde, öğretmenlerimizin gözetiminde bu etkinlikleri yapıyorlar. Mesela bir bina, şekil yapma gibi çalışmalar, daha sonra kendi köyünün, mahallesinin yapımı ile devam ediyor. Bu akıl oyunları ile üretkenlik artarken, görsel algı da gelişiyor." şeklinde konuştu.

Okulun çocuklar için bazen sıkıcı bir hal alabileceğine değinin okul müdürü Var, yaptıkları etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Çocukların eğitim gördükleri ortam, duvarlar soğuk gelmeye, sıralar sıradanlaşmaya, ilk günlerde çocuğun okula gelmek için gösterdiği heyecan zamanla kaybolmaya başlıyor. Bu gibi yaşayarak öğrenmeye dayalı etkinlikler sayesinde bir heyecan oluşuyor. ZEP sayesinde çocukların bilgisayarı, interneti ve televizyonu ikinci plana atmaya başladıklarını gördük. Hatta çocukları bunu yaparken büyüklerinden yardım talep edip, birlikte yapma isteklerinden dolayı ailenin de yoğun teknoloji kullanımına biraz ara verebildiklerini gördük. Velilerimizden, 'ZEP sayesinde evde çocuklarımızla oyun oynamaya başladık. TV ve bilgisayarı bir kenara bıraktık.' gibi geri dönüşümler de aldık."

Forum AVM'yi çocuklarıyla birlikte ziyaret eden aileler, Gülbaharhatunlu çocukların ev sahipliğinde, kreşin yanındaki alanda, saat 12:00 – 20:00 arasında, pazar akşamına kadar 10 dakikadan 1 saate kadar süren etkinlerden ücretsiz yararlanabiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Gülbaharhatun, ZEP oyunlarını Forum'a taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER