Gülten Kışanak: O saraydaki değerli yalnızlığın sana hayırlı olsun


İZMİR (CİHAN)- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Beyefendi, 'Kürt sorunu yoktur artık', 'izleme kuruluna da gerek yok' diyor. Çünkü bir tek şey var, o da kendisi ve sarayı. O saraydaki değerli yalnızlığın sana hayırlı olsun." dedi.

21 Mart Bahar Bayramı İzmir'de de kutlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde, uzun yıllar sonra ilk kez Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasına binlerce kişi katıldı. Kutlama sırasında meydana kurulan dev ekrandan Abdullah Öcalan'ın görüntülü olarak mesajları yayınlandı. Öcalan'ın yayınlanan videolarının eski kayıtlar olduğu belirtildi.

Gündoğdu Meydanı'ndaki Nevruz kutlaması için binlerce polis görevlendirildi. Meydana çıkan tüm yollarda güvenlik önlemleri alındı. Meydana girmek isteyenler tek tek aranarak alana alındı. Alanda toplanan vatandaşların bazıları Abdullah Öcalan bayrakları taşıdı.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Birileri, bu iktidarın sahipleri barış ve çözüm sürecini geri götürmek için uğraşıyorlar. Ama her defasında Öcalan daha güçlü, daha cesur, daha özgürlükçü bir çıkış yaparak barış sürecini ayakta tutuyor. Öcalan, tüm Türkiye'ye hatta tüm Ortadoğu'ya büyük bir mesaj verdi. Şunu söyledi: 'Emperyalistler ve bölgenin gerici ulus devletleri halklarımızı, kimliklerimizi, inançlarımızı karşı karşıya getirdiler. Bizi çatıştırarak kendilerine iktidar kurmak istediler. İşte bu dönemi artık kapatıyoruz' dedi. İşte bizim için önemli olan budur. Birileri sarayda oturarak, birileri saltanatın keyfini nasıl çıkaracağını düşünerek bu çağrıyı görmezlikten gelebilir. Birileri o saraydaki iktidarını, sultanlıkla taçlandırmak, padişahlığını ilan etmek için halklarımızın savaşından medet umabilir. Ama onlara izin vermeyeceğiz. Biz halklarımızın kardeşliğini, barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi biz inşa edeceğiz." dedi.

'TEK BİR ŞEY VAR O DA KENDİ SARAYI'

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kışanak, "Beyefendi, 'Kürt sorunu yoktur artık' diyor. Beyefendi, Dolmabahçe'deki ortak açıklamayı 'doğru bulmuyorum' diyor. Beyefendi, 'izleme kuruluna da gerek yok' diyor. Çünkü bir tek şey var, o da kendisi ve sarayı. Başka hiçbir şeye gerek yok. Biz buradan İzmir'den sesleniyoruz, o saraydaki değerli yalnızlığın sana hayırlı olsun. Sarayında değerli yalnızlığınla baş başa kalasın. Bu toplumdan, bu halktan artık senin saltanatına, otoriter yönetimine, senin padişahlık özlemine vize verecek bir sonuç çıkmayacaktır. 7 Haziran, halklarımızın zaferi olacaktır. 7 Haziran, barışın ve kardeşliğin, özgürlüğün ve demokrasinin zaferi olacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan çeşitli yerel müzik grupları şarkılar seslendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Gülten Kışanak: O saraydaki değerli yalnızlığın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER