Gümüşhane ve Erzincan'da 5 dakika arayla korkutan depremler

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde saat 23.23'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden 5 dakika sonra Erzincan da 3.7 şiddetinde bir depremle sallandı. Prof. Dr. Naci Görür, "Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir" dedi.

SHABER3.COM

Gümüşhane, saat 23.23’te Kelkit merkezli 4.1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

AFAD’ın verilerine göre, 4.1 büyüklüğündeki deprem yerin 15.68 kilometre derinliğinde oldu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 4 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı. ERZİNCAN DA SALLANDI

AFAD verilerine göre saat 23.28’de Erzincan Merkez’de 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, 7 km derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

GÜMÜŞHANE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, depremde kendilerine ulaşan bir olumsuzluk ihbarı bulunmadığını bildirdi. Tanrısever, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kelkit ilçemiz Cemallı köyü merkezli saat 23.23'te 4,1 şiddetinde meydana gelen depremde tarafımıza ulaşan bir olumsuzluk ihbarı bulunmamaktadır. Görevli personeller tarafından sahada tarama faaliyeti yapılmaktadır. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR: DEPREM BEKLEDİĞİMİZ FAYA STRES YÜKLEYEBİLİR

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Görür, şunları belirtti:

* "Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0).  

* Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle."

4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde dün saat 01.15'te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
<< Önceki Haber Gümüşhane ve Erzincan'da 5 dakika arayla korkutan depremler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER