2013 SBS soruları zor muydu? SBS soru ve cevapları - meb.gov.tr

MEB'in 8. sınıflar için düzenlediği SBS'yi öğrenciler zor buldu. İşte 2013 SBS soru ve cevapları...

2013 SBS soruları zor muydu? SBS soru ve cevapları - meb.gov.tr

MEB'in gerçekleştirdiği 2013 SBS'nin değerlendirmesini yapan eğitimciler, SBS sorularının bu yıl biraz daha zorlaştığını söyledi. Soruların 8. sınıf müfredatından geldiğini belirten Anafen Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Recep Uysal, “2013 SBS Türkçe soruları beklendiği gibi anlam bilgisi ağırlıklı, zorluk seviyesi biraz daha fazla olan ama genel olarak çalışan öğrencilerin yapabileceği sorulardı.” dedi. 

Eğitimciler, en çok matematik sorularının öğrencileri zorladığına dikkat çekti. Uysal, “Soruların müfredattan kaliteli ve güzel sorular olduğunu söyleyebiliriz. Beklenmedik bir soru tarzı yoktu ama geçen yıllara göre içinde çok kolay sorular barındırmayan bir testti.” şeklinde yorumladı.

Fen ve teknoloji sorularının aynı şekilde geçen yıla göre zorluk seviyesi biraz daha yüksek sorular olduğunu aktaran eğitimci, “Sosyal bilgiler soruları da daha bilgi ağırlıklı sorulardı. Birkaç tane, öğrencilerin yorum yapmasını gerektiren soru vardı. 

Din kültürü ve ahlak bilgisi soruları ise beklenenden biraz daha zordu” şeklinde konuştu. Uysal, İngilizce de öğrencilerin çok fazla zorlanmadığı soruların yer aldığını söyledi.

MEB'in yayımladığı SBS soru ve cevaplarına aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirsiniz.


SBS 2013 yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek. 
<< Önceki Haber 2013 SBS soruları zor muydu? SBS soru ve cevapları - meb.gov.tr Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER