300 metrakarelik yapboz tamamlandı

Alman ressam Albrecht Dürer'in portresinden oluşan 300 metrakarelik yapboz tamamlandı.

300 metrakarelik yapboz tamamlandı

Antalya'nın Almanya'daki kardeş kenti Nürnberg'in tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 1471-1528 yıllarında Nürnberg'de yaşamış ressam Albrecht Dürer'in ilk eserlerinden olan ve yakası kürklü cüppe içinde kendini resmettiği tablonun yapbozunun son parçasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Julie Lehner koydu. 

Akaydın, burada yaptığı açıklamada yapbozun Türkiye'de yapılan en büyük yapboz olduğunu ifade etti. Yapbozun bin 203 parçadan oluştuğunu ve 300 metrekare ebadında olduğunu anlatan Akaydın, Türk çocuklarının yapboz konusunda oldukça yetenekli olduğunu ve bu yapbozu kısa sürede bitirdiklerini ifade etti.

Gazetecilerin kentte 5'incisi düzenlenen Oktoberfest etkinliğiyle ilgili sorusuna ise Akaydın, "Bazı arkadaşların deyimi ile "bira festivali" bana göre oktoberfest bugün başladı. Bana yapılan bağnaz saldırı nedeniyle 4 yıldır bu festivale gitmiyorum. Bunu buradaki Alman belediye başkan yardımcısının da duymasını istiyorum. Bu saldırıyı yapanlar için bu utanç festivalidir. Dünyanın her yerinde yapılan oktoberfest, bira festivali hafifliğine indirildi. Korkudan gidemez olduk" dedi. 

Öte yandan graffiti sanatçılarından Julian Vogel, Antalya ve Nurnberg'in simgelerinden oluşan bir graffiti çalışması yaptı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

<< Önceki Haber 300 metrakarelik yapboz tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER