AK Parti'de ajanlık yapan kişinin ismi belirlendi

‘AK Partili iki kadının Başbakanlık’a bağlı bir kuruma böcek yerleştirdiği iddiasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, olayı doğruladı. Bu arada böceği yerleştiren kişilerin de kimliğinin belli olduğu iddia edildi.

AK Parti'de ajanlık yapan kişinin ismi belirlendi

  • Bozdağ : Bir dinleme hadisesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu
  • Yasa dışı dinleme yapan şüphelilerin isimleri Fatma A. ve Azime D. olarak açıklandı.


Böcek' skandalının başrolündeki iki kadın, kurucu üye değil ancak partinin kuruluş çalışmalarında yer aldı. Başbakanlığa bağlı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda patlak veren “böcek” skandalının ayrıntıları netleşti. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, yasa dışı dinleme yapan şüphelilerin isimleri Fatma A. ve Azime D. olarak açıklandı. Kuruluş aşamasında AK Partililerin arasına sızan, ardından kurdukları şirketle partinin organizasyonlarını üstlenen kadınlar, güven sağladıktan sonra her yere kolayca ulaşabilmiş. Türkiye'nin gündemine oturan manşetimizden sonra 5 şüphelinin daha arandığı ortaya çıktı. Soruşturma, kadınların İran istihbaratıyla bağlantısını araştırmak için derinleştirildi. Türkiye'nin gündemine oturan 'böcek' skandalının başrolündeki iki kadın, AK Parti'nin kurucu üyesi değil ancak partinin kuruluş çalışmalarında yer aldı. 

8 ay önce YTB Başkanı Kemal Yurtnaç'ın odasında aktif hâlde bulunan böceklerin izlenmesinin akabinde Başbakanlık'a bağlı bir Daire Başkanlığı ve özel bir villaya böcek yerleştirildiği anlaşıldı. Bu yolla yasa dışı dinleme yapan iki kadın hakkında Ankara TMK.10. Maddesiyle Yetkili Başsavcı vekilliğinde soruşturma başlatıldı. Soruşturmada şüpheli kadınların isimlerinin Fatma A. ve Azime D. olduğu ortaya çıktı. Şüpheli kadınların soy isimlerini soruşturmanın gizliliği sebebiyle açıklamıyoruz. AK Partililerin arasına sızan, ardından kurdukları şirketle partinin organizasyonlarını üstlenen kadınlar, güven sağladıktan sonra her yere kolayca ulaşabilmiş. Fiziki takibe takılan şüphelileri YTB binasında bulunan kamera kayıtları deşifre etti. Olayla ilgili 5 kişinin daha şüpheli olduğu kaydedildi. Soruşturma, kadınların İran istihbaratıyla bağlantısını araştırmak için derinleştirildi. 

BÖYLE BULUNDU
“Böcek” elektrik prizinden çıktı
9 ay önce YTB Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında kablo kokusu olduğu gerekçesiyle görevlileri çağırdı. Yapılan incelemede, prizlerin içerisine yerleştirilmiş ortam dinleme cihazı bulundu. Durum emniyete iletildi. YTB'nin kartvizit, tanıtım ve logo gibi işlerini yapan ajans sahibi iki kadın, yapılan incelemeler sonucu tespit edildi. Azime D. ve Fatma A, 2 yıl öncesine kadar YTB'nin her işini yapıyordu. Azime D'nin İstanbul Merkezli AAD Ajans'ın patronu olduğu ve İstanbul'da ikamet ettiği, aynı firmada çalışan Fatma A'nın ise Ankara'da yaşadığı ortaya çıktı. 

Soruşturma gizlilik içinde sürüyor
Böcek skandalını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Haberin bir kısmı doğru. Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunuldu ve tahkikat devam ediyor. Soruşturma da gizli. Tahkikatın kapsamında neler var onu tam detaylı olarak bilme imkanımız yok” dedi. 

<< Önceki Haber AK Parti'de ajanlık yapan kişinin ismi belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER