AKP'li isimden Türkçe Olimpiyatları'na müthiş övgü!

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, yurt dışındaki Türk okullarının bulundukları bölgelerde sulh adacıkları olarak görev yaptığını söyledi.

AKP'li isimden Türkçe Olimpiyatları'na müthiş övgü!

  • Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bu yıl 12.si düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nı ‘insanlığın kendisine gelişi, sarmaş dolaş oluşu’ olarak tanımladı. 
  • Aksu: “Emeği geçen isimsiz kahramanların ve fikir mimarlarının insanlık için büyük bir iş yaptığını bugüne kadar gördük. Ama gelecek bunu çok daha büyük iddialı bir şekilde ispatlayacak.” 
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile ilgili görüşlerini açıklayan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Türkçe Olimpiyatları’nı Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak yorumladı. Zaman'ın haberine göre Aksu, “Ülkenin dışına adım attığımızda gencecik kız ve erkeklerin bizi karşıladıklarını görürüz. Farklı dil, din ve ırklardan olmasına rağmen hepsinin ortak bir yanı vardır. Sizi tanıyor gibidirler. Türkçe konuşuyorlardır. Adeta kendinizi evinizde gibi hissettirirler.” diye konuştu. Bakanlığı döneminde ve sonrasında yurtdışı temaslarında resmi devlet misyonlarını ziyaret etmenin yanında büyük bir heyecanla bu gençlerin yetiştiği okullara gittiklerini kaydetti. Aksu’nun açıklamaları şöyle:

SULH ADACIKLARI OLUYORLAR

“Çoğu defa dünyanın 72 milletinin insanlarından oluşan koroların bizim şarkılarımızı söylediğinde sadece heyecanlanmadık, ister istemez gözyaşı da döktük. Bu istisnasız her birimizin yaşadığı, tecrübe ettiği bir sevinç ve gururdur. Sizi dünyada karşılayan, sizden bir parça olan bu okulların çocuklarının oluşturduğu atmosfer buram buram Anadolu kokar. Sanırım bugünlerde 160 ülkeden bahsediliyor. 160 tane Anadolu ikliminden bahsetmek mümkün o zaman. Yurtdışındaki bu okullarımız bazen savaş alanları, bazen büyük yoksulluk ve fakirliklerin olduğu yerlerde olabiliyor. Orada da bu okullar Mevlânâ gibi barış oluyorlar, sulh adacığı oluyorlar, kardeşlik oluyorlar ve ellerindeki ekmeklerini paylaşan Yunuslar oluyorlar.”

YERYÜZÜ ÇİÇEK TARLASINA DÖNÜŞÜYOR

“Her yaz artık ülkemizde neredeyse hepimizin büyük bir heyecanla beklediği bir şölen var. Dünyadaki 160 ülkeden farklı din ve milletlerden fakat bizi tanıyanların yeni bir dünya kuracağı şarkılarıyla bir araya geldiği Türkçe Olimpiyatları. Anadolu’yu şehir şehir dolaşıp hocalarının onlara anlattığı ve öğrettiklerinin aslını bizzat görüp dünyadaki Anadolu ruhunun gerçeğini burada yaşıyorlar. Bu şölen dünyanın en duru, en barışçıl, en kardeşçe, en içten, en sevgi dolu yeri olan Anadolu topraklarında buluşma sahnesi ve fırsatıdır. Bu buluşma festivali bütün farklı renkleri muazzam bir yeryüzü bahçesinin çiçek tarlasına dönüştürür. Türkçe Olimpiyatları insanlığın kendisine gelişi, sarmaş dolaş oluşu, kendi iç dünyasındaki ruh ikizlerini barışta yakalamasıdır.”

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

“Bu yaz gerçekleştirilecek olan 12. Türkçe Olimpiyatı şölenini yani dünyanın Anadolu’yla buluşmasını her zamanki sabırsız heyecanla bekliyorum. Bu beni sadece mutlu edip gururlandırmıyor, aynı zamanda insanımızın tüm dünyada barışın temsilcisi olabileceği düşüncesine de götürüyor. Her olimpiyatta her sene, her defa yenilenen ve güçlenen bir şekilde ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısının daha bir inanarak söylenebileceğini görüyorum. Emeği geçen isimsiz kahramanların ve fikir mimarlarının insanlık için büyük bir iş yaptığını bugüne kadar gördük ama gelecek bunu çok daha büyük iddialı bir şekilde ispatlayacak. Hepsinden Allah razı olsun.”
<< Önceki Haber AKP'li isimden Türkçe Olimpiyatları'na müthiş övgü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER