AKP'nin kanuna eklediği madde kafaları karıştırdı

Belediyelerin ellerindeki binaların derneklere bedelsiz verilmesine ilişkin düzenleme AKP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. CHP, TÜRGEV düzenlemesi olarak yorumladığı maddeye itiraz etti.

AKP'nin kanuna eklediği madde kafaları karıştırdı

  • Belediyelerin ellerindeki binaların derneklere bedelsiz verilmesine ilişkin düzenleme Meclis’e sunuldu.
  • CHP milletvekilleri yasaTÜRGEV düzenlemesi olarak değerlendiriyor
  • Hükümetin TBMM’ye sunduğu bazı kanunlarda değişiklik öngören Tasarı ve Teklif’in Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’ndaki görüşmelerinde AKP önergeyle bir madde getirdi.
Hükümet İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını Meclis’e gönderdi. Taraf'ın haberine göre; Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi de AKP Denizli Milletvekili Mehmet yüksel imzasıyla verildi. Tasarı ve teklif birleştirilerek Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’na gönderildi.

Alt komisyon çalışmaları sırasında tasarıda yer alan 5393 sayılı belediyeler kanununda yer alan bir madde AKP’li milletvekillerinin verdiği önergeyle “arsa”ibaresi, “taşınmaz” olarak değiştirildi.

Madde gerekçesinde: Tasarıyla getirilmek istenen 2/2190 esas numaralı kanun teklifinin 20. Maddesiyle belediyelerin sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığı onayıyla ücretsiz, düşük bedelle ,amacı dışında kullanılmamak kaydıyla tahsis edilebilmesi düzenlenmektedir” dendi.

‘BEDELSİZ DEVİR VAR’

Alt komisyonun CHP’li üyesi Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise bunun TÜRGEV düzenlemesi olduğunu belirtti. İzzet Çetin, “Bu düzenleme ile belediyeler ellerindeki malları , binaları, tabiat varlıklarını,kültür varlıklarını doğrudan doğruya herhangi bir vakfa, derneğe, TÜRGEV’e veribilir. Hem de bedelsiz olarak” dedi.

Üniversiteler borç için arazilerini satabilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vergi ve SGK prim affı ile maden işçilerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı torba yasa tasarısına eklenmek üzere AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş bir önerge verdi. Hürriyet’in haberine göre, Muş’un önergesi kabul edilirse, üniversiteler öz gelirlerini, tıp fakülteleri döner sermaye birimine aktararak ilaç, tıbbi malzeme ve tıbbi cihaz borçlarının ödenmesinde kullanabilecekler. Oysa mevcut mevzuat, üniversite gelirlerinin tıp fakülteleri döner sermayesine aktarılmasına izin vermiyor. AK Parti’nin verdiği önerge kabul edilirse, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki üniversiteler, hastanelerinin yüz milyonlarca liralık borçlarını ödemek için şehrin en kıymetli yerlerindeki arazilerini satacak.
<< Önceki Haber AKP'nin kanuna eklediği madde kafaları karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER