Ak Saray'da onlara yer verilmedi, Ankara karıştı

Cumhurbaşkanlığı’nda koruma görevini polise yaptırmak isteyen Erdoğan, bin odalı Ak Saray’da Muhafız Alayı’na yer ayırtmadı. Yaşanan krizin ardından ek binalardan biri askere tahsis edildi

Ak Saray'da onlara yer verilmedi, Ankara karıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yaptırdığı bin odalı saraya taşınması ile birlikte, gözler Cumhuriyetin simgeleri arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na çevrildi. Halen üç bloktan oluşan bin odalı sarayın inşasında, Muhafız Alayı için bir yerleşke yapılmadı. Bu durum Ankara’da rahatsızlığa yol açtı. Gelen tepkiler üzerine, Muhafız Alayı, Ak Saray projesine sonradan dahil edildi. Şimdi, saray için yapılacak ek binaların birisi Muhafız Alayı’na tahsis edilecek. Binanın tamamlanması ile birlikte ise Muhafız Alayı, Köşk’ten Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınacak.

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Erdoğan’ın bin odalı sarayı, Ankara’da kapalı kapılar ardında Muhafız Alayı sorununa da neden oldu. Yaklaşık beş yılda inşa edilen sarayda, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı düşünülmedi. Yani halen üç ayrı bloktan oluşan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, danışmanlar, güvenlik görevlileri, hizmetlilere kadar birçok personel için yer ayarlanırken, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı için yerleşke yapılmadı. Aynı zamanda başkomutan olan Erdoğan’ı, emniyet mensupları koruyor. Bu durum Ankara’da rahatsızlığa yol açtı. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın da saraya taşınması kararlaştırıldı.

EK BİNA YAPILACAK

Taraf’ın edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da, saray projesine eklendi. Alay için, sarayın çevresinde ek bina yapılacak. Binanın tamamlanmasının ardından ise Köşk’te bulunan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınacak. Taşınma işleminin ne zaman gerçekleşeceği ise bilinmiyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın bünyesinde yer alan tören taburunun ise güçlendirileceği öğrenildi. Hatta bunun için yeni at siparişi bile verildiği belirtildi.

‘Birlik, tasfiye edilecek’ iddiası

Köşk, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Muhafız Alayı’nın, kademeli olarak saraya taşınacağını bildirdiler. Ancak Ankara kulislerinde, Muhafız Alayı’nın kademeli olarak tasfiye edilmek istendiği konuşuluyor. Hatta Cumhurbaşkanı’nın asker kökenli yaverinin bile sivilleştirilmesinin planladığı ifade ediliyor. Bu nedenle yerleşke yapılmadığı belirtildi. Alay için ek bina yapılması kararı ile olayın zamana yayıldığı da öne sürüldü. Hükümet kaynakları da, “İlk önce Başbakanlık binası olarak düşünüldüğü için, yerleşke yapılmadı” savunması yaptı.


HÜSEYİN ÖZAY/TARAF
<< Önceki Haber Ak Saray'da onlara yer verilmedi, Ankara karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER