Alaeddin Kaya kapatma meselesini anlattı

Dershanelerin kapatılması kararıyla ilgili konuşan Zaman Gazetesi kurucularından Alaeddin Kaya, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlattı.

Alaeddin Kaya kapatma meselesini anlattı

  • Zaman Gazetesi kurucularından Alaaddin Kaya 28 Şubat'ı ve dershaneleri anlattı
  • 'MİT raporunda 'Dershaneler Doğu ve Güneydoğu'daki kalelerimizdir' ifadesi var.

Zaman Gazetesi kurucularından Gazeteci Alaeddin Kaya dershanelerin kapatılması gündemini Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

PARA DEĞİL FEDAKARLIK ESASTIR

Dershanelerin kapatılması konusunun gündemde sürekli 'para ve yatırım' olarak değerlendirilmesini eleştiren Kaya," Dershanelerin çalışma prensiplerinde paradan çok daha öte fedakarlık var. Öğretmen çok basit bir  maaşla çalışıyor. Buradaki olayın püf noktası bence yapılan yatırımlar değil buradaki çalışma prensibidir. Sayın Başbakanın devamlı gündeme getirdiği  'Dindar bir nesil istiyoruz' diyor. Bu oluşumlarda dindar insanların oluşumları, bence aynı şeyler konuşulduğuna göre Sayın Başbakanın bu durumu göz ardı etmemesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

"ÇEVİK BİR 'BİZ BU OKULLARI GEZEBİLİR MİYİZ?' DEDİ"

Gündemdeki olayların 28 Şubat dönemindeki olaylarla benzeştirildiğinin hatırlatılması üzerine Kaya; "28 Şubat'ın ne olduğunu hepimiz gördük. Yığınla subayımız üzülerek söylüyorum ki tevkif edilmiş durumdalar. O günkü durumla bu günkü durumun karşılaştırılmasını talihsizlik olarak görüyorum.O günün şartlarında her gün okullar teftiş ediliyordu. O dönemde bizim Çevik Bir'e gidişimiz okullarla ilgili değildi. Zaman Gazetesi'nin akredite sorunumuzdu. O gün ne oldu yine bir süre önce Hocaefendi kendisinin çektiği çileler nedeniyle bir toplulukta 'biz bu okulları devletimize teslim edelim' ifadesini kullandı. Aynı gün Hürriyet Gazetesinin manşeti 'Okulları devrediyorlar' oldu. Ertuğrul Özkök'ün yazısı da benim bunu anlatmak gayesiyle gittiğim yönünde oldu.  Çevik Bir'in ilk sözü 'Karargahın bugünkü birinci maddesi okullar. Kaça alırız bu okulları onun hesabını yaptık' dedi.Bu insanlar para derdiyle devretmeyi düşünmüyorlar ceketlerini alıp gidecekler ben bu durumu böyle anlıyorum dedim. Lafın arasında, Çevik Bir bana 'Biz bu okulları  gezebilir miyiz, Hocam bize izin verir mi ? dedi. Ben çok taaccüp ettim. Bu okullara her zaman sivil ve resmi kıyafetli askerler gelip teftiş ediyorlar dedim. Bu ifadeleri Hocaefendi'ye aktardığım zaman 'biz derdimizi hakikaten anlatamamışız'. dedi.Konuşulan mektup bu sebeple kaleme alındı. Bu okullar milletin okullarıdır muhtevasında bir mektuptur." 

MİT'İN 'KALELERİMİZDİR' RAPORU

Dershanelerin kapatılmasını Türkiye'nin yararına bulmadığını ifade eden Kaya; "Gelinen nokta iç açıcı bir nokta değil. Başbakan konuşmasında 'Biz bu arkadaşlarla beraber yürüdük' dedi ve gerçektir üstelik. Hocaefendi referandumda 'elimden gelse mezardakilerin gelip evet demesini istiyorum' diyor.Şunu da kabul etmek gerekiyor. MİT'in bir raporu çıktı,Yaptığı araştırma neticesinde 'Doğu'da ve Güneydoğu'da dershaneler dershane olmanın yanında bizim kalelerimizdir' ifadesini kullandı. Bu raporu da iyi değerlendirmek lazım.Olayın bu dönemde gündeme gelmesinin altında bir şey aramak pozisyonunda olmak istemiyorum. Yalnızca dikkat çekmek noktasında buradayım. 28 Şubat olaylarıyla karıştırılmamasını istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Alaeddin Kaya kapatma meselesini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER