Ankara'da istifalar peş peşe geliyor!

Bürokratlar açısından, vekil aday adayı olmak için bugün son gün. Ankara'da istifalar art arda gelmeye devam ediyor.

Ankara'da istifalar peş peşe geliyor!

Genel seçimler öncesinde kamu çalışanlarının istifaları dün art arda gelmişti. Bürokratlar açısından, vekil aday adayı olmak için bugün ise son gün. Son günde de, bürokrasideki istifa rüzgarı devam ediyor.

Sabahın ilk saatlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın istifası geldi.  Kaymakcan, Çorum'da milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AKP Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu sabah itibarıyla istifasını verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DİPLOMATI VAHİT ÖZDEMİR İSTİFA ETTİ

DIŞİŞLERİ Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada, "Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için görevimden istifa ediyorum" dedi


DIŞİŞLERİ'NDEN MHP'YE...

İstifa rüzgarı, Büyükelçileri de vurdu.  Dışişleri Bakanlığı'nda da, istifalar art arda geliyor. Daha önce Filistin ve Türkmenistan Büyükelçilik görevlerinde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, ilk istifa eden Büyükelçi oldu. Bıçaklı, memleketi Isparta'dan, MHP'den aday olacak. 

İstifası beklenen bir diğer Büyükelçi ise, halen Dışişleri'nde ikili işler genel müdürü olarak görev yapan Hulusi Kılıç, daha önce Bakü büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Kılıç'ın AKP'den aday olması bekleniyor.

KIRŞAN VE TOSUN DA İSTİFA ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da AK Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.

BASIN MÜŞAVİRİ ÇETİN DE İSTİFA ETTİ
 
7 Haziran seçimlerinde aday olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de Başbakanlık’a istifasını verdi. Çetin, AKP’den İzmir Milletvekili aday adayı olacak.
Ankara'da 18 yıl aktif gazetecilik yapan Çetin, son dönemde Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan'a basın danışmanlığı yaptı.

TCDD GENEL MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

TFF TAHKİM KURULU ÜYESİ DE İSTİFA ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Aydın da milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Ankara'da istifalar peş peşe geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER