Askeri casusluk çetesinin kirli yüzü ortalığa saçıldı

Milli Savunma Bakanlığı: Askeri casusluk çetesinden ele geçirilen bütün belgeler gerçek...

Askeri casusluk çetesinin kirli yüzü ortalığa saçıldı

28 Şubat taktiği İzmir'de de devreye girdi. Yolsuzluk ve casusluğu ortaya çıkaran polislere, hükumet yandaşı bir gazetenin haberinden hareketle operasyon yapıldı. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler casuslukmuş gibi gösterildi, tutuklamalarda somut bir tek delil gösterilmedi. Ancak o polislerin ele geçirdiği askeri casusluk delillerinin hepsi gerçek...

"İZMİR EMNİYET'İ ELE GEÇİRDİ BAKANLIK DOĞRULADI"
Gözaltına alınan polisler ele geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı doğruladı. İzmir'deki Askeri Casusluk soruşturmasında ele geçirilen çok gizli askeri belgelerin gerçek olduğunu açıkladı. 

28 Şubat taktiğiyle yandaş bir gazetenin haberi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Emniyet mensupları İzmir'deki Askeri Casusluk soruşturmasına imza atmışlardı. Casusluk şebekesinden çok kritik savunma projelerine ait gizli belgeler ele geçirilmişti.

"ÇOK GİZLİ UYDU, SAVUNMA, HELİKOPTER VE UÇAK PROJELERİ ÖRGÜTÜN ELİNDEYDİ"

Davaya dönüşen iddianameye göre casusluk çetesi, eskort kızlar vasıtasıyla TAI, Aselsan, Havelsan ve Roketsan gibi kritik kurumlarda çalışan bazı görevlileri tuzağa düşürüyordu. Uygunsuz görüntülerle şantaj yaparak çok kritik askeri projelere ulaşıyordu. Atak helikopteri de onlardan sadece biriydi. 

"MÜHİMMAT DEPOLARI VE SAVAŞ UÇAKLARININ KONUMLARI ÖRGÜTTEN ÇIKTI"

Casusluk çetesinden çok gizli uçak radarlarının bulunduğu noktalar, mühimmat depoları hatta bir savaş durumunda kullanılacak savaş uçaklarının yerleri bile çetenin elindeydi.  

"MİLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BELGELERİN HEPSİNİN GERÇEK OLDUĞUNU AÇIKLADI"

Türkiye'nin yüz yıllık geleceğini ve güvenliğini ilgilendiren hayati projelerin ortaya saçılması devleti harekete geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı müfettişler polislerin ele geçirdiği o belgeleri tek tek inceledi. Hayat kadınları vasıtasıyla askeri ve sivil bürokratların çeteye verdiği belgelerin hepsinin gerçek olduğunu mahkemeye bildirdi. 

<< Önceki Haber Askeri casusluk çetesinin kirli yüzü ortalığa saçıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER