Askeri mahkemeden TIR hadiselerine yayın yasağı!

Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nden iki TIR hadisesiyle ilgili yayın yasağı geldi. İki gün önce alınan karar medyaya bugün tebliğ edildi. Gözler sabıkalı havuz medyasında..

Askeri mahkemeden TIR hadiselerine yayın yasağı!

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın talebi üzerine, Adana ve Hatay'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'larla ilgili, Ankara GenelKurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirildi.

Adana TMK 10. Madde ile görevli Cumhuriyet Başsavcı vekilliği de aynı konuda, Adana 2 No'lu Özgürlük Hakimine başvurmuş, sivil mahkeme de 13 Şubat tarihinde TIR hadisesiyle ilgili yayın yasağı getirmişti. Ancak Sabah ve Takvim başta olmak üzere havuz medyası, Adana'da Jandarma tarafından aranan TIR'larla ilgili 2 No'lu Özgürlük Hakiminin verdiği yayın yasağını hiçe saymış, "TIRGeneral" ve "Paşanın TIR pazarlığı" gibi bir çok sayıda karalama amaçlı yalan haberlere imza atmıştı. Sivil mahkemenin yasağını delen havuz medya bakalım şimdi askeri yargı tarafından alınan karara uyacak mı?

İşte Askeri Mahkeme tarafından alınan yayın kararı:

"Ankara Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinin 18.02.2014 tarihli ve 2014/69 evrak ve 2014/46 numaralı kararıyla; Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının 18.02.2014 tarihli 2014/51 esas sayılı talebi üzerine, 01.01.2014 tarihinde Kırıkhan, 19.01.2014 tarihinde Adana/Ceyhan karayolu güzergahında MİT’e ait olduğu iddia edilen tırların durdurulmasına ilişkin olarak asker kişilerin TCK’nın 330. Maddesinde düzenlenen casusluk suçunu işlediklerine yönelik basın organlarında yer alan iddialar hakkında Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığınca soruşturma yapıldığından, soruşturma konusu olay hakkında T.C. Anayasası’nın 26 ve 28. ve Basın Kanunu’nun 3. maddesi gereğince soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturmayla ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir.

İlgililerin dikkatine sunulur."




<< Önceki Haber Askeri mahkemeden TIR hadiselerine yayın yasağı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER