Avukat Sıddık Filiz Hürriyet'in haberini bir kez daha çürüttü

22 Temmuz sahur operasyonlarında tutuklanan polislerin avukatı olan Sıddık Filiz Hürriyet'in haberindeki gerçek dışı bölümü twitter üzerinden attığı mesajlarla çürüttü.

Avukat Sıddık Filiz Hürriyet'in haberini bir kez daha çürüttü

Fethullah Gülen Hocaefendi ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmasını verdiği haberinde büyük bir skandala imza attı. Haberin son iki paragrafında yoruma yer verilirken, yorumun içeriği tamamen gerçek dışı ve saptırmadır. 

Sıddık Filiz twitter üzerinden yaptığı açıklamada Hürriyet'in haberini çürüttü. Haberde imzası bulunan Toygun Atilla'nın geçtiğimiz günlerde yine Hürriyet'te yaptığı 'çekmecede bulunan 101 ses kaydı' başlıklı haberini belgelerle çürüttüğünü hatırlatan Filiz, bugünkü haberdeki gerçek dışı ifadeleri ortaya serdi.

Avukat Sıddık Filiz'in mesajları şöyle;

- Hürriyet'in internet sayfasında Toygun Atilla imzalı "101 SES KAYDINDAN GÜLEN VE USLU'YA YAKALAMA KARARI" başlıklı bir haber yapılmıştır.

- Haber incelendiğinde, 6 paragraftan ibaret haberin son 2 paragrafı yorum olup tamamen gerçek dışı ve saptırmadır.

- Ayrıca haberde imzası bulunan Toygun Atilla, geçen gün de Hürriyette ÇEKMECEDE BULUNAN 101 SES KAYDI diyerek haberi manşet yaptırmıştı.

- Aynı gün, çekmecede bulundu denilen 2 harddiskin bu soruşturmadaki safahatını detaylı yazmış ve belgeleriyle kamuoyuyla paylaşmıştım.

- Bugünkü haberinde de aynı yanlışların devam ettirildiği görülmektedir.  şöyle ki;

- "Yapılan incelemede eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ‘Emin’ kod adıyla dinlendiği" ve "dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın telefon+++

- ++ görüşmelerinin de tape haline getirildiği tespit edilmişti. şeklinde haber yapılmıştır. Bunun ne kadar saçma olduğunu anlamak için+++

- ++gazeteci bile olmaya gerek yoktur. Zira incelenen harddisklerde sadece ses kaydı bulunmaktadır. Kimin hangi kodla dinlendiği hususu+++

- ++ise ancak yazılı SAVCILIK TALİMATI VE MAHKEME KARARINDAN BELLİ OLUR. Kaldı ki Hakan Fidan EMİN kod adıyla veya başka bir adla da olsa+++

- ++dinlenmemiştir. Saçmalığın daniskası ise şudur:"Dönemin başbakanı RTE nin tapesinin yapıldığı tespit edilmişti" şeklindeki haberdir.

- İncelenen 2 harddisk seslerle ilgili olup, TAPE ile hiç bir ilgisi olamayacağını ilkokuldaki çocukların bile bilebileceği bir husustur.

- Zira tape diye bahsedilen şey; aslında İLETİŞİMİN TESPİTİ olup, dinleme yapıldıktan sonra yazıya dökülen kısmına denilmektedir.

- İçinde ancak ve sadece seslerin bulunduğu harddisklerden tapelerin de çıktığını iddia etmek ALAATTİNİN SİHİRLİ LAMBASI KADAR GERÇEKTİR(!)

- Kısaca Hakan Fidan "Emin" kod adıyla dinlenmediği gibi, RTE (Recep Tayyip Erdoğan) de dinlenmemiş ve tapesi de yapılmamıştır.

- Ayrıca son paragrafta ..."CB RTE, Başbakan A. Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu 101 kişinin ses kaydı bulundu" şeklindeki haber de+++

- ++devamındaki, "Ses kayıtlarının 2010-2013 yıllarına ait olduğu, bürokrat, büyükelçi, vb kişilerin telefon görüşmelerinin imha+++

- ++imha edilmeyerek depolandığı tespit edildi" şeklindeki haber de araştırmacı gazeteciliğe sığmaz. Hürriyet'e de yakışmıyor.

- SESLERİN DEPOLANMASI; CMK nın 135 ve 140.madde ile ilgili yönetmeliğin 13.maddesinde düzenlenmiş ve rutin bir uygulamadır.

- Savcı dosyayı istediğinde her soruşturmada olduğu gibi, anılan yönetmelik gereği ESAS VERİ TAŞIYICISINDAKİ TÜM SESLER, HARİCİ HARDDİSKE++

- ++AKTARILIR.Tutanağa bağlanır ve soruşturma savcısına teslim edilir. Selam T.'te de bu işlem yapılmış, tutanağı tutulmuş ve C.Savcısına+

- ++tutanakla teslim edilmiştir. Durum bu halde iken sanki 2 harddisk çekmecede bulunmuş veya seslerin depolanması kanunsuzmuş gibi+++

- ++sunmanın gazetecilikle bağdaşır bir tarafı var mı? Hürriyet gibi bir gazeteye de yakışmaz. Azıcık araştırma, kanununa bakma kafidir.

- SESLERİN İMHASINA GELİNCE; Kanuna göre imha ancak 2 halde mümkündür.1-Tanıklıktan çekilecek olanların sesi(ki eğer hedef şahıs değilse)++

- ++2-Haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilenlerin ses kaydı imha edilir. bunun dışında imha yoktur.

- Dolayısıyla bürokrat, büyükelçi de olsa ses kaydı dosyada kalmak zorundadır. İmhası suçtur. Malum gazeteci ve kamuoyuna duyurulur.

<< Önceki Haber Avukat Sıddık Filiz Hürriyet'in haberini bir kez daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER