Bakan sessiz kaldı, kaldırılan açıklama yeniden konuldu!

Maliye Bakanlığı müfettiş sınavının mülakatında kullanıldığı belirtilen kırmızı ve mavi renkli fişleme belgesinin yankıları sürüyor.

Bakan sessiz kaldı, kaldırılan açıklama yeniden konuldu!

Bakanlığın fişlemeyi haber yapan gazeteleri ‘müsvedde’  diye nitelendirdiği açıklamaya ilişkin soruyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek cevapsız bıraktı. Bakanlık resmî web sitesinden dün sabah kaldırılan bu açıklama, öğleden sonra yeniden konuldu.

Zaman'ın haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi müfettişliği sınavına giren adaylara yönelik mavi ve kırmızı renkli yasa dışı fişlemeyi haberleştiren gazetelere yönelik hakaret içerikli basın açıklamasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Şimşek, basını tehdit eden bakanlık açıklamasının ardından Ankara’da ilk defa dün Türkiye-Katar KEK 5. Dönem Toplantısı’na katıldı. Toplantı çıkışında basın mensupları Bakan Şimşek’e, gazeteci derneklerinin tepki gösterdiği gazetelere ‘müsvedde’ diyen açıklamayı sordu. Bakan Şimşek’in bu soruya cevabı, “Şu anda zamanım yok.” diyerek gazetecilerin yanından uzaklaşmak oldu.

Bu arada geçtiğimiz perşembe günü Maliye Bakanlığı’nın internet sitesine konulan skandal açıklama dün sabah bakanlığın sitesinden kaldırıldı. Ancak yine dün öğleden sonra açıklama, Bakanlık sitesine yeniden konuldu. Maliye Bakanlığı basın birimi, “söz konusu açıklamanın sistemde bulunduğunu fakat teknik bir arıza nedeniyle web sitesinde görünmediğini” öne sürdü. Bakanlığın renkli fişlemeyle ilgili haberlerle ilgili açıklamasında ‘şer cephesi, müsvedde’ ifadesi de yer almış, tehdit ve hakaret dolu açıklamaya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de sert tepki göstermişti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Maliye Bakanlığı’nın açıklamasını, iktidar partisinin medyada nicedir süren tehditlerinden biri olarak gördüklerini belirterek, “Medyayı korkutmak, sindirmek demokrasilerle bağdaşan bir yaklaşım olmaktan çok uzaktır.” açıklaması yapmıştı.

Taraf Gazetesi, geçtiğimiz hafta vergi müfettişliği mülakatına girecek adayların kırmızı, mavi gibi işaretlerle fişlendiğine dair bir belge yayınladı. Lehte olanların mavi olarak işaretlendiği illegal fişleme belgesinde kırmızı listeye alınan adaylarla ilgili ‘Alevi’, ‘Diyarbakırlı’, ‘Ulusalcı’ gibi notlar düşülmüştü. Fişleme belgesi yayınlanınca sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden tepki yağdı. Skandal fişlemeyi farklı kesimlerin görüşlerini de alıp haberleştirildi. Ertesi gün de fişlendiği için kırmızı listede yer alan ve mülakatta elenenlerden bir isim Zaman’a konuştu ve “Haberde yazıldığı gibi fişlendiği için mağdur olduğunu” anlattı.

Konuyla ilgili olarak 18 Şubat’ta Maliye Bakanlığı skandal bir açıklama yaptı. Belgenin doğru olup olmadığına dair tek kelimenin yer almadığı açıklamada, bu belgeye ilişkin haberlerin “belli bir amaca matuf olmak üzere hazırlanmış, karalamaya dönük maksatlı yalan bir haber olduğu” iddia edildi. Açıklamada gazeteler için kabul edilemez ifadeler kullanıldı. Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında, “Bugün, Zaman ve Taraf gazeteleri kendilerinin uydurdukları ve ürettikleri bir belge müsveddesi, şer cephesi” ibareleri yer almıştı.
<< Önceki Haber Bakan sessiz kaldı, kaldırılan açıklama yeniden konuldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER