'Başbakan dinlendi' iddialarının sırrı çözüldü

Kamuoyunda havuz medyasının başı olarak tanınan Sabah, Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Selam Tevhid Kudüs Ordusu silahlı terör örgütü dosyası kapsamında dinlendiği iddialarına ilişkin bazı belgeleri manşetine taşıdı.

'Başbakan dinlendi' iddialarının sırrı çözüldü

Verilen dokümanlar, Başbakan ve Fidan'ın telefonlarının dinlenmediğini net olarak ortaya koyuyor. Sabah'ın ‘Başbakan dinlendi' iddiasının yalan olduğunu, bizzat soruşturmanın savcılarından Adnan Çimen de yalanladı. Çimen, Twitter hesabından “Bugün Sabah gazetesi 24 Şubat'ta yaptığı algı operasyonuna devam etmiş, aklımızla ve hukukun temel kurallarıyla adeta dalga geçmiş. Haberde Sayın Başbakan'ın dinlendiğine dair hiçbir detay yok.” diyerek iddialara cevap verdi. Erdoğan, bakanlar ya da Fidan'ın dinlenmediğini açıklayan Savcı Çimen, ‘hodri meydan' diyerek şunları söyledi: “Sayın Başbakan, bakanlar ve MİT Müsteşarı mahkeme kararıyla dinlenmemiştir. Varsa çıkarın belgeleri hodri meydan. Karşınızda paçavradan hukukçular yok. Dinlemeye takılmayı bize dinleme diye yutturamazsınız. Aksini iddia ediyorsanız buyurun Yargıtay. Gidin araştırın bakalım iddianızı destekleyecek tek bir karar bulabilecek misiniz. Sayın Başbakan'ın dinlenme iddiasına dair haberde detay yok. Bir internet sitesinde Sayın Başbakan'ın danışmanının telefonuyla yaptığı görüşmenin dinlendiği belirtilmiş. Eğer haber doğruysa burada olay bellidir. Demek ki ilgili danışman hakkında dinleme kararı alınmış, Sayın Başbakan da bu telefonu kullanınca görüşme dosyaya girmiştir.”

TAKİP EDİLEN FARUK KOCA, MİT MÜSTEŞARI DEĞİL


“Bakın sayın MİT Müsteşarı dinlenmiş denen iletişim tespit tutanağının anlamını kısaca anlatayım. Hedef şahıs: Faruk Koca'nın (Furgan kod), 3 No'lu hakimlik kararıyla 0533'le başlayan telefonu dinlenmektedir. 23.10.2013 saat 10.24'te 0532 ile başlayan telefondan Hakan Fidan (Emin) kod tarafından aranmış ve 49 saniye görüşülmüş. Görüldüğü üzere burada takip edilen Faruk Koca'dır. Sayın MİT müsteşarı olduğu iddia edilen numara Faruk Koca'yı arayınca dinlemeye takılmış ve tape düzenlenmiştir. Yani Sayın MİT Müsteşarı hakkında alınmış bir karar yoktur. Hedef şahıs Faruk Koca'dır. Dinleme kararı alınan şahısların yaptıkları tüm görüşmelerin dinlemeyi yapan görevli memur tarafından tapeye dökülmesi yasal zorunluluktur. Çünkü hangi görüşmelerin soruşturmaya esas alınacağını takdir yetkisi cumhuriyet savcısındadır. Eğer kamu görevlisinin takip edilen suçu işleyenlerden olduğu anlaşılırsa soruşturmaya dahil edilip hakkında dinleme kararı istenir. Şayet özel soruşturma usulüne tabiyse bağlı olduğu kurumdan soruşturma izni istenir. Eğer soruşturulan suçtan farklı bir eylemi tespit edilirse ilgili tapeler gereğinin takdiri için bağlı olduğu kuruma gönderilir. Oysa dosya kapsamında Sayın MİT Müsteşarı için istenmiş hiçbir izin alınmış hiçbir mahkeme kararı yoktur.” “Bu arada benim dosyaya baktığım tarih aralığı 08.04.2011-01.09.2011'dir. Bulun yasal olmayan dinlemeleri dilekçem hazır... 01.09.2011 tarihinden sonra dosya bir daha önüme gelmedi. Bu tarihten sonra varsa bir iddia İsmail bey ya da Adem bey cevabını verecektir. Siz yalana, ben yalanlamaya devam. Bakalım ne zaman usanacaksınız...”
<< Önceki Haber 'Başbakan dinlendi' iddialarının sırrı çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER