Bu da klavye maratonu

Adalet Bakanlığının bir çok ilde gerçekleştirdiği zabıt katipliği sınavına binlerce insan başvurdu.

Bu da klavye maratonu

Türkiye'nin dört bir yanında binlerce kişi 10 parmak klavye yeteneğini yarıştırdı. Amaçları Adalet Bakanlığının açtığı zabıt katipliği kadrosuna girebilmekti. Pek çok şehirde açılan kadro 20-30 kez başvuranların sayısı 3 bini buldu. 


Adalet Bakanlığı'nın açtığı Zabıt Kâtipliği sınavı sabah saatlerinden itibaren Antalya Adliyesi'nde başladı. Alınacak 80 zabıt kâtibi için açılan sınava 2 bin 300 kişi başvurdu. Saat 08.00'den itibaren Antalya Adliyesi'ne gelen adaylar 3 dakika içinde 80 düzgün kelime yazmak için sırayla sınava tabi tutuldu.

Kocaeli'nde ise adliyelere alınacak 36 personel için bin 551 kişi başvuruda bulundu. Bugün başlayan sınav için adliye önünde izdiham oluşturan adaylar, sınav için ecel teri döktü. Bazı adaylar, adliye önünde klavye çalışmasını sürdürürken, yakınları da destek verdi.

Şanlıurfa Adliyesi'nde görev yapacak zabit katiplerinin belirlenmesi için Adalet Bakanlığı tarafından açılan 40 kişilik kadroya, bin 40 kişi müracaat etti.

İzmir Adliyesi ile ilçelerde görev yapacak 91 kişilik kadrolu zabıt katipliği sınavına 3 bin 633 kişi başvurdu. 

Bursa ve ilçe adliyelerine alınacak 91 zabit katipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 833 kişi başvurunca adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.

Adalet Bakanlığı tarafından Adana Adliyesi'ne alınacak 63 zabit katipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 600 kişi başvurdu.

 Eskişehir Adliyesi'ne alınacak 20 zabıt kâtibi için ise bin 200 kişi başvuruda bulundu


<< Önceki Haber Bu da klavye maratonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER