Çocuğunu gerçekten seviyorsanız bunu yapın!

Anne-babalar şimdi daha bilinçli olma zamanı... Tabi çocuğunuzu seviyorsanız ve hayatını önemsiyorsanız!

Çocuğunu gerçekten seviyorsanız bunu yapın!

Okulların tatile girmesiyle birlikte aileler otomobilleriyle tatile çıkmaya başladı. Çocuklu ailelerin tatile çıkarken daha bilinçli olması gerekiyor. Makine Mühendisi Barış Ballıkaya, bu konuda ailelerin bilinçli olmasını tavsiye ediyor. Ballıkaya, çocuklu ailelerin güvenli bir seyahat için çocuk güvenlik koltuğu kullanılmasını öneriyor.

Ballıkaya, "Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda Türkiye'de meydana gelen kazalarda çocuk ölümlerinin sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Ballıkaya, 'Maalesef ülkemizde çocuklarıyla seyahat eden çok sayıda ebeveyn hiçbir emniyet ve güvenlik tedbiri almadığından olası bir trafik kazalarında çocuklarının ciddi hasar alabilme, hatta ölümcül sonuçlarla karşılaşılabilme ihtimaline davetiye çıkarmaktadır. Bilinmelidir ki; kullanım standartlarına uygun monte edilmiş çocuk güvenlik koltukları, kazalarda ölümleri ve yaralanmaları önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu nedenle, çocuklarımızın güvenliği için mesafesi ne kadar kısa olursa olsun her yolculukta onları güvenlik koltuğuna oturtmalı ve emniyet kemerlerini mutlaka bağlamalıyız. Yolculuk sırasında çocuklar için gerekli ve yeterli tüm güvenlik önlemlerini almalıyız." dedi.
 
Türkiye'de çocuk taşıyan tüm araçlarda çocuk güvenlik koltuğu bulundurma ve kullanma zorunluluğunun 1 Haziran 2010 itibarıyla yasalaştığını hatırlatan Ballıkaya, "Çıkarılan bu yasaya göre, boyu 150 santimetreden kısa ve ağırlığı 36 kilodan az olan tüm çocukların araçlarda güvenlik koltuğuyla taşınması zorunlu kılınmıştır. Ancak ne var ki yeterli denetim yapılmadığından ve yasalarda açıkça belirtilmesine rağmen ebeveyn tarafından birçok çocuk hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan bazen arka koltukta bazen de ön koltukta hatta ön koltukta kucakta seyahat ettirilmektedir. Bilinmelidir ki, çocuk güvenlik koltuğuna oturtulmayan, hiçbir emniyet tedbiri alınmadan seyahat ettirilen çocukların can güvenliği bu tarz hareketlerle tehlikeye atılmaktadır. Olası trafik kazalarında üzücü sonuçların önüne geçmek için ebeveynler mutlaka çocuklarının can güvenliği düşünerek hareket etmeli ve kurallara uymalı, emniyet birimleri de yollarda denetimleri sıklaştırmalıdır." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Çocuğunu gerçekten seviyorsanız bunu yapın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER