Danıştay'dan Erdoğan'a ilginç ima - Foto

Danıştay saldırısının üçüncü yılı nedeniyle düzenlenen anma töreninde, Danıştay 5. Dairesi Başkanı Salih Er, Ergenekon süreci ve Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

Danıştay'dan Erdoğan'a ilginç ima - Foto

Uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin için Danıştay Başkanlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin ile oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin de katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Mustafa Yücel Özbilgin'in hayatını anlatan sunum ile devam etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Törene Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Başkanvekili İhsan Akçin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın bazı üyeleri ile Danıştay mensupları katıldı. Danıştay saldırısıyla ilgili bir konuşma yapan Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er, Türkiye'de türban sorunu yokken bu konuyu kaşıya kaşıya günümüze taşıyanların bu saldırı karşısında bugünde düşünmesini istedi. "Yargı mensupları yerine ulemayı koyanlar, onlara danışarak hareket edenler, bulundukları makamın ağırlığını, sorumluluğunu duymaktan uzak olanlar bugün yeniden düşünmelidirler." diyen Er, katilin geçmişteki söylemleri üzerinden sonuca varmayı yeterli görenlerin de bilgi kirliliği, yönlendirmeler karşısında düşünce pencerelerini biraz daha aramaları gerektiğini savundu. Mustafa Özbilgin'in yitirilişinin kendilerine büyük bir acı verdiğini ama hukukçuların kenetlenmesini sağladığını ifade eden Er, şunları söyledi: "Ben bir düş gördüm. Ülkemin Başbakanı Danıştay'a sahip çıkıyor, türban kararından sonra 'Bunlar bu gidişle evin içine de karışacaklar. Efendi bu senin işin değil Diyanet'in işi. Yasamada, yürütmede bazı adımları atarız ama Yargı'daki adımı bizim atmamız mümkün değil. Açık konuşuyorum Danıştay'da birçok engelle karşı karşıyayız.' diyenleri hukukun üstünlüğünü tanımaya çağırıyoruz. Ülkemin Başbakanı yargı kararlarına saygı duymayı, herkesin içine sindirmesi gerektiğini söylüyor. Can Dündar'ın dediği gibi saldırganlığa zemin hazırlamamak için 'Başbakan nasıl konuşmalıdır'ın dersini veriyordu. Ülkemin savcıları insan onuruna sahip çıkıyorlar, soruşturmaların gizliliği konusunda büyük duyarlılık gösteriyorlardı. Sabahın erken saatlerinde evlerin arandırılıp, anlatımların yanlı yandaş basına aktarıldığı, devlete yıllarca hizmet etmiş kişilerin gözaltına alınma sürecinde örselenmiş ruhların bırakıldığı, ceplerinde kalbi kırık ömürler ve tansiyon hapıyla dolaşmaları yaratıldığı dönemleri kınıyorlardı. Geleceğin Türkiye'si soruşturmasının savcısı, insan onurunu güvence altına alan bütün kuralların, insan hakları kapsamında olduğunun dersini veriyordu." Salih Er'in konuşması, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra Danıştay Başkanı Mustafa Birden başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Özbilgin'in Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında da anma töreni düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Danıştay'dan Erdoğan'a ilginç ima - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER