Demokrasi ve medyaya darbe operasyonu

Hükümetin muhalif sesleri sindirme girişimi olarak görülen nefret operasyonunun medya ayağında ilk gözaltılar gerçekleştirildi.

Demokrasi ve medyaya darbe operasyonu

Hükümetin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının gündeme gelmesini engellemek için bir haftadır operasyon yapacağı konuşuluyordu. Twitter fenomeni Fuat Avni, dün gece aralarında Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu bir çok ismin gözaltına alınacağını iddia etmişti.
Hükümetin muhalif sesleri sindirme girişimi olarak görülen nefret operasyonunda ilk gözaltılar gerçekleştirildi.  Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gözaltına alındı.
Pınar Türenç: Medya açısından unutulmayacak bir gün yaşıyoruz

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Samanyolu televizyonu ve Zaman gazetesine yönelik operasyonların, muhalif sesleri susturma çabasının sonucu olduğunu söyledi. Türenç, “Bugün, Türk medyası açısından unutulmayacak bir gün.17 Aralık gibi, herhangi bir darbe günleri gibi, 12 Eylül gibi bugün de unutulmayacak.” dedi.
TGF: Bakanların ve çocuklarının hırsızlıklarını yazanlar cezalandırılıyor
Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, medya kuruluşlarına yönelik operasyonun 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını unutturmak için muhalif gazetecilere yönelik olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: Yaşanan süreç bir darbe sürecidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "14 Aralık Operasyonu'  kapsamında  yapılan gözaltılarla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu,  "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı  işleyen bir demokraside yaşanan süreç değil. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği, adresi sorulmaz. Mazlum her dönem mazlumdur. Biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması gazetelere, televizyonlara baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Ne olursa olsun" dedi.  
Polis helikopteri havadan izliyor
İstanbul Polisi, Samanyolu Televizyonu ve Zaman Gazetesi'ni helikopterle izliyor. Helikopter televizyon ve  gazetenin çevresinde uçuş yaptı ve daha sonra uzaklaştı.
Reuters: Polis, Zaman gazetesine baskın yaptı

Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, Zaman Gazetesi'ne yapılan polis baskınını 'ACİL' başlığıyla 'son dakika' olarak duyurdu.

Haberde, polis ekiplerinin bu sabah Zaman Gazetesi’ne baskın düzenlediği belirtilerek, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 gün önce söz konusu operasyona işaret ettiğine dikkat çekildi. Reuters, hadisenin 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıldönümüne denk geldiğine de vurgu yaptı.
* Asan ve Koç, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide'nin Tahşiye grubunu ifşa etmekten gözaltına alınmış
Gözaltına alınan Sungurlar Dizisinin Yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, yaptığı açıklamada, müvekkilinin terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen radikal 'Tahşiye' grubunu, dizide kötü göstermekten dolayı iftira suçunu işlediği, silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı. Av. Balaban, radikal Tahşiye grubu ismini kendisinin ve müvekkilinin ilk kez emniyette duyduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'de oyuncak silahlarla film yapmanın, çekmenin suç olduğuna ilk kez tanık olmuş olduk. İlk kez de bir yönetmen iftira suçundan dolayı gözaltına alınmıştır." dedi. Müvekkiline yapılan bu gözaltı işleminin bir amacının tüm Türkiye'nin bildiğini aktaran Balaban, "Bu yapılanlar gözaltı işlemi değil, bir gözdağı operasyonudur. Bu gözdağı operasyonu ile 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarının üzeri örtürülerek unutturulmak istenmekte. Türkiye, geçmişi bin yılı aşkın bir devlet geleneğine sahiptir. Bu günleri de atlatacaktır. Hukuk galip gelecektir." diye konuştu.

* Gazeteci, dizi yapımcısı, senarist ve polis olmak üzere 32 kişi hakkında gözaltı kararı var. * Senarist Makbule Çam Alemdağ gözaltına alındı

Medyaya yönelik operasyon kapsamında Samanyolu TV'de yayınlanan ‘Tek Türkiye’ dizisinin senaristlerinden Makbule Çam Alemdağ, evinde gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda, Samanyolu TV'de yayınlanan ve 3 yıl önce yayından kaldırılan 'Tek Türkiye' dizisinin senaristlerinden Makbule Çam Alemdağ’ın, evinde gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi. Senarist Alemdağ’ın, sorgusunun ardından İstanbul’a götürüleceği kaydedildi. Senarist Ali Kara sağlık kontrolünden geçirildi

Bazı medya organlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 'Tek Türkiye' dizisinin senaristi Ali Kara,  Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünen geçirildi. Kara, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ali Kara'nın hastane girişine uzak bir yerde indirilerek uzun süre yürütülmesi dikkat çekti.

* Tunceli'de 1 polis gözaltına alındı İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru gözaltına alındı.
* Tufan Ergüder gözaltına alındı İstanbul Terörle Mücadele Şube Eski Müdürü ve Hakkari Emniyet eski Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.
Senaristlere gözaltı
Daha önce Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizisinin yapımcılığını yapmış olan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Eskişehir'de gözaltına alındı. 

Sabah 6.30 sıralarında Asan'ın Eskişehir’de bulunan evine gelen TEM polisleri,ve bir jandarma Samanyolu TV yapımcılarından olan Salih Asan’ı gözaltına aldı.

Öte yandan Avukat Fikret Duran twitter'da paylaştığı mesajda Samanyolu TV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Engin Koç'un Van'da evinden alındığını yazdı.

Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanan Asan, "Milletimizin birliğine beraberliğine hizmet eden projeleri üretmeye çalıştık arkadaşlarımızla birlikte. Kurumumuz, elini değil gövdesini koydu bu mücadeleye. Netice itibarıyla biz de bu mücadelede yapımcı kimliğimizle vazife yapmaya çalıştık. Devletimize ve milletimize hizmet ettik suçumuz buysa biz bu suçu işledik" ifadelerini kullandı.

Kendisini almaya gelen polislerin İstanbul'dan gelen savcılık kağıdı üzerine yakalama kararı için geldiğini söylediğini anlatan Asan, polislerin ellerindeki belgede neden gözaltına alındığına dair bir bilginin, ne ile suçlandığını belirten bir gerekçenin olmadığını belirtti.

Demokrasi ve medyaya darbe:İlk gözaltılar başladı | samanyoluhaber.com TEK TÜRKİYE DİZİSİNİN EKİBİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına almalar sadece yapımcı Asan ile sınırlı kalmadı. Tek Türkiye dizisinin yapımcı, yönetmen ve senaristlerinden oluşan dizi ekibi de gözaltına alındı.


.Gelişmeler Samanyoluhaber.com'da


<< Önceki Haber Demokrasi ve medyaya darbe operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER