Eğitim gönüllüsü Hacı Arif Çağan Hakk'a yürüdü

Eğitim gönüllüsü Hacı Arif Çağan Edremit'te vefat etti

Eğitim gönüllüsü Hacı Arif Çağan Hakk'a yürüdü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde ikamet eden, bölgenin sevilen simalarından, eğitim gönüllüsü hayırsever Hacı Arif Çağan 92 yaşında vefat etti. Çağan, uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklar sebebiyle evinde tedavi görüyordu. 

Ömrünün büyük bölümünü eğitim hizmetlerine adayan ve bölgede "Hacı Arif Ağabey" olarak tanınan Çağan, üç gün önce fenalaşması üzerine Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Dahiliye servisinde tedavisine devam edilen Çağan'ın, bugün saat 10.40 sıralarında, solunum yetmezliği sebebiyle vefat ettiği öğrenildi. 

Yaşlılığa bağlı olarak dört yıldır evde tedavi gören Hacı Arif Çağan'ın vefatı, sevenlerini hüzne boğdu. Haberi alan sevenleri ve dostları, Edremit Devlet Hastanesi'ne akın etti. Yakınlarından bilgi almaya çalışan sevenleri, hastane önünde dua edip Kur'ân okuyor. Dört kız babası olan Çağan'ın cenaze namazı, vasiyeti üzerine yarın öğle vaktinde, ilçe merkezinde bulunan Mahkeme Camisi'nde kılınacak, ardından şehir mezarlığında defnedilecek. Cenaze namazı için Türkiye'nin birçok yerinden çok sayıda kişinin gelmesi bekleniyor.

Edremit'te 1922 yılında doğan Hacı Arif Çağan, ömrünü eğitim ve hayır işlerine adadı. Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok okulun yapımına öncülük ederek, maddi ve manevi katkıda bulundu. Edremit'te zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan Çağan'dan, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hatıralarında minnetle bahsettiği biliniyor.
<< Önceki Haber Eğitim gönüllüsü Hacı Arif Çağan Hakk'a yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER