Eminönü ve Fatih'in ardından sıra Bahçelievler'e geldi

Fatih ve Eminönü'nde yaşanan elektrik skandalının ardından bir skandal da Bahçelievler'de yaşandı.

Eminönü ve Fatih'in ardından sıra Bahçelievler'e geldi

Bahçelievler'de 4 gündür giderilemeyen elektrik kesintisi, mahalle sakinlerini sokağa döktü. Kesinti sebebiyle kazalar yaşandığını, yemeklerinin bozulduğundan şikayet eden mahalleli, çalışmaların kısıtlı elemanla yürütülmesine tepki gösterdi.

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Hızır Sokak'ta yaşanan elektrik kesintisi 4 gündür çalışılmasına rağmen giderilemeyince mahalle sakinlerinin öfkesi sokağa taştı. Kazı yapan ekiplerin başında toplanan mahalleli, kısıtlı elemanla çalışılıp binlerce insanın mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Üst komşusunun karanlık sebebiyle merdivenlerden yuvarlanıp kaburgasını kırdığını aktaran Tekin Çalbay, evde takılıp düşen çocuğunun sehpaya çarpıp gözünden yaralandığını aktardı.

2023 Türkiye'sini kutlamak için sokakta toplandıklarını belirten Şenol Tuncay; "Bu sokak o günden bu yana elektriksiz kimse ilgilenmiyor. Kazıyorlar, hazine arıyorlar ama bulamıyor. Arızayı bulamıyorlar. Her yeri kazdılar. Geliyor bir tanesi dinliyor, arıza burada burayı kazın, kepçe yok. İki tane 60 yaşında adam kazıyorlar, ama kazdıktan sonra hazine fışkırmıyor, arıza da bulunamıyor. Gece geç saatlere kadar 2 kişi çalışıyor. Muhtar yok, belediye başkanı yok. Bu binalar boşaldı. 500 hane var hepsinin elektriği yok." diye konuştu.

Faturalar ödenmeyince hemen kesmeye gelen yetkililerin, arızayı giderememesinden yakınan bir mahalleli; "Kaçak elektrik parası ödüyoruz." diye tepki gösterdi.

Kesintinin yaşandığı sokakla trafo arasında 30 metre olmasına rağmen 4 gündür arızanın giderilememesinden şikayet eden bir başka mahalleli, "4 gündür yatak yorgan döşeğiz. hastamız var çocuğumuz okula gidemiyor ne olacak bu halimiz böyle. Kazma kürekle çalışıyorlar yazık günah değil mi bu devletin kepçesi yok mu? Tek eleman çalışıyor tek elemanla iş mi olur? Burada binlerce insan mağdur." şeklinde konuştu.

8. sınıf öğrencisi olduğunu belirten bir öğrenci ise, "TEOG'a çalışıyorum, yazılı haftam var elektrik yok. mum ışığında mı çalışayım bu çağda. Teknoloji çağı diyorlar elektriğimiz yok 4 gündür. Kalorifer yanmıyor. Evimde doğru düzgün oturamayacak mıyız." dedi.

"Körpe çocuk 3 günden beri çocuğuma mama ısıtıp yediremiyorum. bir saat olur, beş saat olur 1 gün olur, 3 günden beri elektrik yok, ışık yok, sıcaklık yok böyle bir şey yok bu saçmalık. Bu çocuk dinler mi arızayı." sözleri kucağında çocuğuyla konuşan bir başka mahalleli kadına ait.

Mahallede çalışan elektrik görevlileri ise arıza tespit edilen noktalarda çalıştıklarını, giderdikçe diğer noktalara geçtiklerini aktardı.

CİHAN
<< Önceki Haber Eminönü ve Fatih'in ardından sıra Bahçelievler'e geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER