Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman?-Saat kaçta?-Hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray, kendi evinde Fenerbahçe’yi konuk edecek. TT Arena’da oynanacak olan dev derbiyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Peki maç saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman?-Saat kaçta?-Hangi kanalda?

Yarın saat 19.00'da FIFA Kokarthakem Bülent Yıldırım’ın başlama düdüğü ile TT Arena’da yapılacak maç Dijitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak. 

377. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe geride kalan 104 yıllık ezeli rekabette 376 kez rakip oldular. Galatasaray, bu maçların 120’sinde rakibine üstünlük sağlarken, Fenerbahçe de 143 maçtan galip ayrıldı. Dev derbide 113 maçta ise eşitlik bozulmadı.

DEV DERBİDE EN FARKLI SKOR GALATASARAY'IN

İki takım arasında geride kalan 376 maçta en farklı skorlu galibiyeti 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı. 12 Şubat 1911'de İstanbul Ligi'nde yapılan maçı, Galatasaray 7-0 kazanmıştı. Fenerbahçe'nin en farklı galibiyetinde ise ilginç tesadüfler dikkat çekiyor. Derbi mücadelesinin en farklı skorlarından biri de 2002-03 sezonunun 6. haftasında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 6-0 sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile sonuçlan karşılaşmaydı. Söz konusu maç, 6 Kasım 2002 tarihinde Mustafa Çulcu yönetiminde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynandı. Bu maçla birlikte Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde Galatasaray'a karşı en farklı galibiyetini elde etti. Fenerbahçe'nin gollerini, Tuncay Şanlı, Ariel Ortega, Serhat Akın (2), Ceyhun Eriş ve Ümit Özat kaydetmişti. Maçın 57. dakikasında Ariel Ortega, 84. dakikasında ise Emre Aşık kırmızı kart görmüştü.

GALATASARAY’IN SON 3 SEZONDAKİ DERBİ PERFORMANSI

Galatasaray, son üç sezonda çıktığı 17 derbi maçta sadece 3 mağlubiyet aldı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Süper Final ve TFF Süper Kupa maçlarında 17 kez karşılaşan Galatasaray, bu maçların 9’undan galibiyet ile ayrılırken, 3 maçta mağlup oldu. 5 maç ise eşitlikle sona erdi. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon ise oynadığı 4 derbi maçın 3’ünden galibiyetle ayrılırken, 1 maçta mağlup oldu.

SON 20 DERBİ MAÇINDA 20 KIRMIZI KART

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan resmi ve özel son 20 müsabakada ise hakemler toplam 20 kırmızı kart gösterdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçta kırmızı kart çıkmazken, öncesinde oynanan son beş maçta hakemler, toplamda futbolculara 7 kez kırmızı kart gösterdi.

MANCİNİ’NİN AVRUPA’DA DERBİ KARNESİ

İtalyan teknik adam Roberto Mancini, Galatasaray’dan önce çalıştırdığı İngiliz ekibi Manchester City ve İtalya Serie A’nın güçlü takımlarından İnter ile toplam 22 derbi maçına çıktı. Manchester City’nin başındayken, 12 kez Manchester United’e rakip olan tecrübeli teknik adam Mancini, bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. İtalya’da ise İnter ile 10 kez Milan’a rakip olan Mancini, bu maçlarda ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

BÜLENT YILDIRIM’IN DERBİ İSTATİSTİKLERİ

2010-2011 sezonunda Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 0-0 sona eren, 2011-2012 sezonunda ise yine Şükrü Saracoğlu'nda 2-2 beraberlikle biten maçlarda görev yapan hakem Bülent Yıldırım, bu sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçında görev aldı. Bu sezon başında Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettiği TFF Süper Kupa maçını yöneten Yıldırım, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin sahadan galibiyetle ayrıldığı maçta da düdük çalmıştı.
<< Önceki Haber Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman?-Saat kaçta?-Hangi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER